Tweedemonitor / Kamervraag / De ingewikkelde coronamaatregelen voor speeltuinen, stads- en kinderboerderijenDe ingewikkelde coronamaatregelen voor speeltuinen, stads- en kinderboerderijen

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z07555

Vragen van het lid Van Nispen (SP) aan de Minister voor Medische Zorg over de ingewikkelde coronamaatregelen voor speeltuinen, stads- en kinderboerderijen (ingezonden 7 mei 2021).

Vraag 1

Deelt u de mening dat het juist voor kinderen op dit moment extra belangrijk is om in de buitenlucht te kunnen spelen, sporten en bewegen, omdat kinderen momenteel minder bewegen door de coronapandemie? Kunt u uw antwoord toelichten?

Vraag 2

Kunt u uitleggen waarom maatschappelijk beheerde speeltuinen inmiddels gelukkig weer enige tijd open zijn voor kinderen om te spelen, maar dat vergelijkbare speelplekken in de vorm van stads- en kinderboerderijen nog altijd gesloten zijn?

Vraag 3

Waarom is de sluiting van stads- en kinderboerderijen epidemiologisch noodzakelijk, terwijl de sluiting van de beheerde speeltuinen dat schijnbaar niet is? Kunt u uw antwoord toelichten?

Vraag 4

Kunt u duidelijkheid geven in welke fase van het openingsplan de stads- en kinderboerderijen weer open kunnen? Kunt u uw antwoord toelichten?

Vraag 5

Is het denkbaar dat stads- en kinderboerderijen eerder open kunnen dan grotere doorstroomlocaties, omdat deze voorzieningen vaak in de wijk liggen en er daardoor minder reisbewegingen zijn die effect kunnen hebben op besmettingen en de druk op de zorg? Kunt u uw antwoord toelichten?

Vraag 6

Kunt u deze vragen beantwoorden voor het eerstvolgende debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus? Zo neen, waarom niet?

Indiener

Michiel van Nispen (SP)


Gericht

Tamara van Ark (VVD)


Access ( 21767 )

Publicatiedatum
7 Mei 2021Gerelateerd

De ingewikkelde coronamaatregelen voor speeltuinen, stads- en kinderboerderijen

Het belang van het openhouden van speeltuinen

De opbrengsten en meerwaarde van speeltuinen

Rookvrije ruimte om op te groeien

Kinderboerderijen, boerencampings en zorgboerderijen die Q-koortsregels schenden

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

De wenselijkheid van het toevoegen van diergeneeskundige,- en dierverzorgende beroepsgroepen aan de lijst van cruciale beroepen

Het bericht ‘Archeologie bij gemeenten ondergeschoven kindje’

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl