Tweedemonitor / Kamervraag / Het inreisverbod vanuit landen buiten Europa, en dan met name Zuid-AfrikaHet inreisverbod vanuit landen buiten Europa, en dan met name Zuid-Afrika

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z05115

Vragen van het lid Van Haga (FvD) aan de Minister van Justitie en Veiligheid over het inreisverbod vanuit landen buiten Europa, en dan met name Zuid-Afrika (ingezonden 30 maart 2021).

Vraag 1

Klopt het dat er een inreisverbod geldt voor mensen die van buiten Europa naar Nederland willen reizen?

Vraag 2

Geldt dit inreisverbod in gelijke mate voor alle landen, of is bijvoorbeeld voor Zuid-Afrika een strenger regime in verband met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus? Zo ja, waarom is het inreisverbod voor Engeland dan wel opgeheven?

Vraag 3

Klopt het dat een ontheffing mogelijk is voor langeafstandsgeliefden op het inreisverbod vanuit bijvoorbeeld Zuid-Afrika?

Vraag 4

Klopt het dat geen ontheffing op het inreisverbod mogelijk is voor familiebezoek vanuit bijvoorbeeld Zuid-Afrika? Zo ja, waarom niet? Zo nee, onder welke voorwaarden is familiebezoek vanuit bijvoorbeeld Zuid-Afrika dan wel mogelijk?

Vraag 5

Klopt het dat een bewuste keuze is gemaakt voor een strenge interpretatie van III (7) uit de COVID-19 Richtsnoeren betreffende personen die zijn vrijgesteld van de tijdelijke beperking van niet-essentiĆ«le reizen naar de EU wat betreft de uitvoering van Aanbeveling (EU) 2020/912 van de Raad van 30 juni 2020 waardoor noodhulp voor een familielid in Nederland uitgesloten is van de opheffing van een inreisverbod voor dringende gezinsredenen?

Vraag 6

Kunt u het verschil verklaren tussen de behandeling van langeafstandsgeliefden enerzijds en familiebezoek anderzijds?


Gerelateerd

Het bezoek van de minister aan Zuid-Afrika

Het inreisverbod vanuit landen buiten Europa, en dan met name Zuid-Afrika

Misstanden bij het Haga Lyceum

De uitspraak van de Hoge Raad inzake het inreisverbod

De discriminatie van, onteigeningen van en moordpartijen op blanke boeren in Zuid-Afrika

De ontwikkeling dat Zuid-Afrika in sneltreinvaart aankoerst op landonteigening

De toenemende onzekerheid van eigendom en investeringen in Zuid-Afrika

De voornemens omtrent landonteigening in Zuid-Afrika

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl