Het bericht 'Bossche bedrijf AVI werd eerder op de vingers getikt voor branden'

2021Z04483

(ingezonden 11 maart 2021)

Vragen van het lid Von Martels (CDA) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht 'Bossche bedrijf AVI werd eerder op de vingers getikt voor branden' 

1. Bent u bekend met het artikel 'Bossche bedrijf AVI werd eerder op de vingers getikt voor branden'? 1)

2. Bent u ervan op de hoogte dat de brandweer al twaalf keer in actie moest komen om broeibranden te blussen bij het recyclingbedrijf AVI en dat het bedrijf hier al vaker voor op de vingers is getikt vanwege nalatig gedrag?

3. Wat vindt u ervan dat er op 9 maart 2021 alweer een (zeer grote) brand is geweest bij AVI, waarbij sprake was van zware rookontwikkeling waardoor twee nabijgelegen coronateststraten noodgedwongen moesten sluiten, in totaal 3000 leerlingen van scholen in de omgeving naar huis gestuurd zijn en wegen in de omgeving afgesloten moesten worden?

4. In hoeverre is er volgens u in het verleden voldoende opgetreden tegen de overtredingen van AVI? Is inmiddels het punt bereikt voor een onafhankelijk onderzoek? Zo ja, zal er dan ook gekeken worden naar de locatie waar het bedrijf gesitueerd is?

1) Brabants Dagblad, 9 maart 2021, Bossche bedrijf AVI werd eerder op de vingers getikt voor branden (https://www.bd.nl/den-bosch-vught/bossche-bedrijf-avi-werd-eerder-op-de-vingers-getikt-voor-branden~a47cd192/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F)

Indiener(s)Tweedemonitor