Tweedemonitor / Kamervraag / ReisbeperkingenReisbeperkingen

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z01632

2021Z01632

(ingezonden 28 januari 2021)

Vragen van de leden Kröger (GroenLinks), Lacin (SP), Van Raan (PvdD), Van Brenk (50PLUS), Stoffer (SGP) en Gijs van Dijk (PvdA) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over reisbeperkingen

  1. Kunt u een gedetailleerd overzicht geven van de internationale reisbeperkingen per land en van andere Europese landen die zij ingesteld hebben om influx van nieuwe coronavarianten te bestrijden?
  2. Kunt u uitleggen hoe de reisbeperking van niet-noodzakelijke reizen van bijvoorbeeld Finland en België is vastgelegd en zich verhoudt tot de Europese regelgeving? 
  3. Kunt u uitleggen hoe reisbeperkingen van niet-noodzakelijke reizen binnen het Schengengebied gerealiseerd kunnen worden binnen de Nederlandse juridische kaders? Bent u bereid dergelijke beperkingen in te voeren?
  4. Kunt u het OMT om een breed advies vragen over verdere maatregelen om de risico’s van verspreiding van de verschillende coronavarianten te beperken en dit met de Kamer delen voor het algemeen overleg Luchtvaart op 4 februari a.s.?


Gerelateerd

© 2017-2022 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl