Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘5 things to know about Post-Brexit aviation’Het bericht ‘5 things to know about Post-Brexit aviation’

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z24381

2020Z24381

(ingezonden 9 december 2020)

Vragen van de leden Paternotte en Bouali (beiden D66) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht ‘5 things to know about Post-Brexit aviation’

 1. Bent u bekend met het bericht ‘5 things to know about Post-Brexit aviation’? 1)
 2. Kunt u nauwkeurig toelichten wat er verandert voor passagiersvluchten vanaf 1 januari a.s. in het geval van een no-dealbrexit?
 3. Heeft u reeds afspraken gemaakt over terugvalopties om het vliegverkeer te kunnen continueren in geval van een no-dealbrexit?
 4. Herkent u het beeld dat het Verenigd Koninkrijk in de woorden van transportminister Shapps zich het recht voorbehoudt opsensible additional flexibilities ten aanzien van de contingency measures ten aanzien van het vliegverkeer? Zo ja, hoe beoordeelt u dit?
 5. Klopt het dat, in het geval van een no-dealbrexit, Britse maatschappijen op de domeinen vracht, charter en zakenvluchten (general aviation) voor elke vliegbeweging een vergunning aangevraagd moeten hebben?
 6. Zijn er afspraken gemaakt over terugvalopties voor de continuering van vrachtverkeer, chartervluchten en general aviation?
 7. Kunnen in het geval van een no-dealbrexit Britse reizigers op Schiphol op 1 januari a.s. gebruik maken van de automatische paspoortcontrole (eGates)? Kunt u dit toelichten?
 8. Heeft u bezwaar tegen het herintreden van het Verenigd Koninkrijk in deEuropean Common Aviation Area (ECAA)? Zo ja, welke?
 9. Kunt u aangeven waar de bezwaren van Spanje ten aanzien van het vliegveld van Gibraltar uit bestaan en hoe u deze beoordeelt?
 10. Heeft u nog de beschikking over het meest recente bilaterale luchtvaartverdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en het Verenigd Koninkrijk uit 1946, en bent u voorbereid op het weer in werking treden ervan?
 11. Kunt u in verband met de snel naderende brexitdeadline deze vragen beantwoorden voor het AO Luchtvaart van 16 december a.s.?

1) Website Politico, 26 november 2020 (https://www.politico.eu/article/5-things-to-know-about-post-brexit-aviation-airlines-eu-transition-cargo-travel-passengers/)


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl