Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat de Leidse rechtenfaculteit vrijwilligers werft voor het nakijken van scriptiesHet bericht dat de Leidse rechtenfaculteit vrijwilligers werft voor het nakijken van scripties

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z22043

2020Z22043

(ingezonden 19 november 2020)

Vragen van het lid Futselaar (SP) aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht dat de Leidse rechtenfaculteit vrijwilligers werft voor het nakijken van scripties. 

1)

Wat is uw reactie op het bericht ‘Leiden werft vrijwilligers voor nakijken scripties’. 1)

2)

Vindt u het wenselijk dat universiteiten vanwege de coronacrisis oud-collega’s vragen om als vrijwilliger te helpen bij het nakijken van scripties? Kunt u dit toelichten?

3)

Deelt u de mening dat het nakijken van scripties structureel werk is en dat hier sprake is van een onwenselijke situatie? Kunt u dit toelichten?

4)

Bent u voornemens om extra geld vrij te maken zodat docenten die scripties nakijken een fatsoenlijk salaris ontvangen en instellingen in deze coronacrisis niet afhankelijk zijn van vrijwilligers? Zo nee, waarom niet?

5)

Vindt u dat het werven van vrijwilligers de positie van jonge docenten en betaalde krachten ondergraaft? Zo nee, waarom niet?

6)

Behoort scriptiebegeleiding en het nakijken van tentamens en scripties niet tot het structurele werk van docenten en zou dit werk ook niet uitgevoerd moeten worden door bevoegde docenten met bijbehorend salaris? Zo nee, waarom niet?

7)

Deelt u de mening dat het werven van vrijwilligers door universiteiten een teken is van onderfinanciering van universiteiten? Zo nee, waarom niet?

8)

Hoe gaat u er zorg voor dragen dat het werven van vrijwilligers voor werk dat door bevoegde en betaalde docenten gedaan hoort te worden geen structureel beleid wordt op universiteiten?

1) Leiden werft vrijwilligers voor nakijken scripties, www.aob.nl, d.d. 17 november 2020 (https://www.aob.nl/nieuws/leiden-werft-vrijwilligers-voor-nakijken-scripties/)

Indiener

Frank Futselaar (SP)


Gericht

Ingrid van Engelshoven (D66)


Access ( 18106 )

Publicatiedatum
19 November 2020Gerelateerd

Het bericht dat de Leidse rechtenfaculteit vrijwilligers werft voor het nakijken van scripties

Handhaving van het rookbeleid op festivals door de NVWA

Het bericht ‘Leidse steuntrekker mag kamer verhuren aan student om bij te verdienen’

Een onkostenvergoeding van vrijwilligers bij het Songfestival

Gemeentelijke herindeling in de Leidse regio

Het bericht ‘Politievrijwilligers woedend om schrappen opleidingen’

Het bericht dat veel amateurtrainers niet weten hoe ze met een groep moeten omgaan en het tekort aan vrijwilligers bij sportverenigingen

Het bericht ‘Rijkswaterstaat liet vrijwilligers op eigen risico zwanen schoonmaken na olieramp’

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl