Tweedemonitor / Kamervraag / Waarom de zorgbonus niet wordt uitgekeerd aan zorgverleners die werkzaam zijn in het gevangeniswezenWaarom de zorgbonus niet wordt uitgekeerd aan zorgverleners die werkzaam zijn in het gevangeniswezen

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z18150

2020Z18150

(ingezonden 7 oktober 2020)

Vragen van het lid Van Nispen (SP) aan de ministers voor Medische Zorg en voor Rechtsbescherming over waarom de zorgbonus niet wordt uitgekeerd aan zorgverleners die werkzaam zijn in het gevangeniswezen

1

Deelt u de mening dat de anderhalve meter afstand bij de forensische zorg én in het gevangeniswezen bij de zorg aan patiënten en/of gedetineerden niet altijd te waarborgen is? Kunt u uw antwoord toelichten? 1)

2

Waarom zijn zorgverleners die werkzaam zijn in het gevangeniswezen en in de forensische zorg (TBS-klinieken) uitgezonderd van de zorgbonus, terwijl ook zij patiënten behandelen en gedetineerden verzorgen met COVID-19? Kunt u uw antwoord toelichten?

3

Is overwogen om de zorgbonus toe te kennen aan zorgfuncties binnen het gevangeniswezen en de forensische zorg (TBS)? Zo ja, waarom is hier van afgezien?

4

Deelt u de mening dat zorgverleners die werkzaam zijn in het gevangeniswezen en de forensische zorg (TBS) ook meer dan applaus verdienen? Kunt u uw antwoord toelichten?

5

Bent u bereid om het onderscheid in beroepsgroepen op te heffen en ook zorgverleners werkzaam in het gevangeniswezen en in de forensische zorg (TBS) een zorgbonus uit te keren aan inkomens tot twee keer modaal? Zo neen, waarom niet?

  1. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/zorg/zorgbonus


Gerelateerd

Waarom de zorgbonus niet wordt uitgekeerd aan zorgverleners die werkzaam zijn in het gevangeniswezen

Het bericht dat duizenden zorgmedewerkers de zorgbonus missen

Het bericht ‘NBBU en SoloPartners dringen er bij zorginstellingen op aan de zorgbonus voor uitzendkrachten en zzp’ers alsnog ter beschikking te stellen'

De zorgbonus die pas in 2023 wordt uitgekeerd

Het tekenen van een contract om de zorgbonus terug te moeten betalen als deze niet wordt uitgekeerd.

Het bericht ‘De zorgverleners worden niet voldoende beschermd’

Blijvende signalen van tekorten aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgverleners

De maatregelen die worden getroffen in het gevangeniswezen in verband met het COVID-19 virus

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl