Tweedemonitor / Kamervraag / De beveiliging van Nobelprijswinnaar dr. Denis MukwegeDe beveiliging van Nobelprijswinnaar dr. Denis Mukwege

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z15307

Vragen van de leden Ploumen (PvdA), Van Ojik (GroenLinks), Karabulut (SP), Sjoerdsma (D66), Van Helvert (CDA), Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP) en Van Raan (PvdD) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de beveiliging van Nobelprijswinnaar dr. Denis Mukwege (ingezonden 1 september 2020).

Vraag 1

Klopt het dat de bescherming die Mission de l'Organisation des Nations Unies pour la stabilisation en République démocratique du Congo (MONUSCO) aan Nobelprijswinnaar Denis Mukwege kan bieden onvoldoende is om diens veiligheid te garanderen? Klopt het dat MONUSCO alleen patrouilles uitvoert langs de compound van het Panzi ziekenhuis en niet op de compound aanwezig is?

Vraag 2

Bent u het eens dat dit onvoldoende is ter bescherming van de met de dood bedreigde dokter, het Panzi ziekenhuis en zijn patiënten? Kunt u uw antwoord toelichten?

Vraag 3

Deelt u de mening dat de Nobelprijswinnaar, arts en activist moet worden beschermd?

Vraag 4

Klopt het dat Denis Mukwege Nederland heeft gevraagd om een rol te spelen in zijn beveiliging?

Vraag 5

Bent u bereid te onderzoeken welke rol Nederland kan spelen bij de beveiliging van Denis Mukwege, het Panzi ziekenhuis en de patienten?


Gerelateerd

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

De beveiliging van Nobelprijswinnaar dr. Denis Mukwege

De bedreiging van Nobelprijswinnaar Denis Mukwege

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

Tienduizenden burgers die jaren last hadden van 'fraudevermoedens' van de Belastingdienst

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces’ zou hebben beïnvloed

Antwoord op vragen van lid Van Raan over overlast van vliegveld Luik-Bierset en het uitblijven van concrete actie ondanks een aangenomen motie

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl