Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat asielzoekers buschauffeurs intimideren en reizigers bestelenHet bericht dat asielzoekers buschauffeurs intimideren en reizigers bestelen

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z01260

Vragen van de leden Wilders, Van Aalst en Emiel van Dijk (allen PVV) aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over het bericht dat asielzoekers buschauffeurs intimideren en reizigers bestelen (ingezonden 27 januari 2020).

Vraag 1

Bent u bekend met het artikel «Asielzoekers intimideren buschauffeurs» van 23 januari 2020?1

Vraag 2

Kunt u uitleggen waarom dit asieltuig gewoon haar gang kan gaan in ons openbaar vervoer en onze buschauffeurs op laffe wijze kan intimideren en reizigers kan bestelen?

Vraag 3

Bent u het ermee eens dat dit tuig gelijk de grens over moet worden geknikkerd en zolang dat niet gebeurt is tot die tijd op water en brood de cel in moet? Zo nee, wat gaat u dan doen om de veiligheid van ons personeel in het openbaar vervoer te garanderen?


X Noot
1

De Telegraaf, 23 januari 2020 «Asielzoekers intimideren busschauffeurs» (https://www.telegraaf.nl/nieuws/1582437512/asielzoekers-intimideren-buschauffeurs)


Gerelateerd

Het bericht dat asielzoekers buschauffeurs intimideren en reizigers bestelen

Het anticiperen op de testcapaciteit in Nederland en het plotseling stoppen met testen van reizigers uit oranje gebieden op Schiphol.

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces heeft beïnvloed’

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

De werkdruk bij buschauffeurs

De problemen inzake het asielbeleid

Het bericht 'Criminele asielzoekers van de straat houden'

Het bericht 'Kabinet gebruikt drukmiddelen niet om asielzoekers terug te sturen'

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl