Tweedemonitor / Kamervraag / De ontspoorde trein bij VoorburgDe ontspoorde trein bij Voorburg

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z00106

Vragen van het lid Amhaouch (CDA) aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat over de ontspoorde trein bij Voorburg (ingezonden 8 januari 2020).

Vraag 1

Kent u het bericht «Ontspoorde trein bij Voorburg vertoonde dagen voor ongeluk al mankementen»?1

Vraag 2

Zijn er gewonden gevallen bij het ongeluk? Zo ja, om hoeveel mensen gaat het en met wat voor verwondingen hebben zij te m

aken (gehad)?

Vraag 3

Hoe zijn de inzittenden na het ongeluk opgevangen?

Vraag 4

Kunt u aangeven of het klopt dat de trein die ontspoorde bij Voorburg al mankementen vertoonde zoals ernstig trillen tijdens het rijden? Klopt het tevens dat NS-medewerkers hiervoor hebben gewaarschuwd? Zo ja, wat is met deze waarschuwing gedaan?

Vraag 5

Kunt u aangeven of het klopt dat het erop lijkt dat de oorzaak van de ontsporing is dat twee wielen van de trein beschadigd zijn geraakt?

Vraag 6

Op welke wijze en termijn zal worden onderzocht wat er precies is gebeurd? Ligt er in dit onderzoek ook een rol voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid?

Vraag 7

Op welke manier zal de Kamer worden geïnformeerd over de exacte oorzaak en eventuele aanbevelingen om dit in de toekomst te voorkomen?

Vraag 8

Worden er in de fase tot de resultaten van het onderzoek bekend zijn (tijdelijke) acties genomen om mogelijke herhaling op korte termijn te voorkomen? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet?


X Noot
1

«Ontspoorde trein bij Voorburg vertoonde dagen voor ongeluk al mankementen» AD, 4 januari 2020 (https://www.ad.nl/binnenland/ontspoorde-trein-bij-voorburg-vertoonde-dagen-voor-ongeluk-al-mankementen~ac8c9472/)


Gerelateerd

De ontspoorde trein bij Voorburg

De berichten ‘Trein stilgezet vanwege vrouw met nikab, politie geeft weer geen boete’ en ‘Conducteur aan schandpaal door nikabfans’

Geweld en seksuele intimidatie in de trein en op het spoor

Het bericht ‘Snelle trein Eurostar van Rotterdam naar Londen staat op omvallen’

Het artikel ‘Subsidie op elektrische auto loopt als een trein’

Het bericht ‘Onderzoek: een op de drie vluchten vanaf Schiphol zou ook per trein kunnen’

De snelle verbinding tussen Amsterdam en Berlijn

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl