Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’Het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z11597

2019Z11597


Vragen van het lid Van den Hul (PvdA) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’ (ingezonden 7 juni 2019)

  1. Heeft u kennisgenomen van het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’? 1)
  2. Heeft Nederland een visserijakkoord met Nigeria? Zo ja, wat zijn hiervan de gevolgen voor Nigeria? Zo nee, is het juist dat Nederlandse vissers in de wateren van Nigeria vissen?
  3. Heeft de Europese Unie (EU) een visserijakkoord met Nigeria? Zo ja, wat zijn hiervan de gevolgen voor Nigeria? Zo nee, is het waar dat Europese vissers in de wateren van Nigeria vissen?
  4. Is het u bekend of er een overeenkomst is tussen Nederland en/of de EU met São Tomé en Príncipe over de aanwezigheid? Zo ja, wat is de inhoud van die overeenkomst?
  5. Hoeveel vis exporteert Nederland jaarlijks naar Nigeria? Hoe past dit in de strategische meerjarige plannen voor Nigeria en wat is de bijdrage hiervan aan het ontwikkelingsbeleid voor Nigeria?
  6. Wat zijn de gevolgen van de (mogelijk illegale) overbevissing in de wateren?
  7. Klopt het dat de Nigerian Company Atlantic Shrimpers eigendom is van het Nederlandse bedrijf Cornelis Vrolijk? Zo ja, bij hoeveel van dit soort constructies zijn Nederlandse bedrijven betrokken?

1) https://chinadialogueocean.net/8338-nigerian-fishers-hit-by-criminals-imports-and-climate-change/


Gerelateerd

Het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’

Het toevoegen van klimaatlessen aan het onderwijscurriculum in Nieuw-Zeeland

Het bericht ‘Hoe aquaria wereldwijd het koraalrif bedreigen; Vissen op Nemo’s’

Het IPCC ‘Special Report on the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate’

Een alomvattend aanvalsplan om het risico op toekomstige overspringende zoönotische infectieziekten drastisch te verkleinen

De dierlijke oorsprong van het nieuwe coronavirus en de falende aanpak van de handel in bedreigde diersoorten.

Het bericht in The Guardian ‘Heathrow third runway ruled illegal over climate change’

Veel LHBT-leerlingen die het volgens de Amerikaanse Columbia University nog altijd zwaar hebben op Nederlandse middelbare scholen

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl