Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’Het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z11597

2019Z11597


Vragen van het lid Van den Hul (PvdA) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’ (ingezonden 7 juni 2019)

  1. Heeft u kennisgenomen van het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’? 1)
  2. Heeft Nederland een visserijakkoord met Nigeria? Zo ja, wat zijn hiervan de gevolgen voor Nigeria? Zo nee, is het juist dat Nederlandse vissers in de wateren van Nigeria vissen?
  3. Heeft de Europese Unie (EU) een visserijakkoord met Nigeria? Zo ja, wat zijn hiervan de gevolgen voor Nigeria? Zo nee, is het waar dat Europese vissers in de wateren van Nigeria vissen?
  4. Is het u bekend of er een overeenkomst is tussen Nederland en/of de EU met São Tomé en Príncipe over de aanwezigheid? Zo ja, wat is de inhoud van die overeenkomst?
  5. Hoeveel vis exporteert Nederland jaarlijks naar Nigeria? Hoe past dit in de strategische meerjarige plannen voor Nigeria en wat is de bijdrage hiervan aan het ontwikkelingsbeleid voor Nigeria?
  6. Wat zijn de gevolgen van de (mogelijk illegale) overbevissing in de wateren?
  7. Klopt het dat de Nigerian Company Atlantic Shrimpers eigendom is van het Nederlandse bedrijf Cornelis Vrolijk? Zo ja, bij hoeveel van dit soort constructies zijn Nederlandse bedrijven betrokken?

1) https://chinadialogueocean.net/8338-nigerian-fishers-hit-by-criminals-imports-and-climate-change/


Gerelateerd

Het bericht ‘Nigerian fishers hit by criminals, imports and climate change’

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

Het IPCC ‘Special Report on the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate’

Antwoord op vragen van het lid Van Eijs over de uitzending van Tegenlicht omtrent Ruimtepuinruimer

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces’ zou hebben beïnvloed

De arresten van het Hof van Justitie

Het Revnext-model voor de stimulering van elektrische auto's, de merkwaardige aanbesteding, de uitkomsten van dit model en het feit dat TNO de staatssecretaris weerspreekt

Duizenden jonge varkens en kippen die in hun stal zijn gestorven door de hitte en de afhankelijkheid van de brandweer om oververhitting van stallen te voorkomen

© 2017-2019 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl