Tweedemonitor / Kamervraag / Het programma MedialogicaHet programma Medialogica

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z08937

2019Z08937

Vragen van Jasper van Dijk (SP) aan de ministers van Justitie en Veiligheid en van Buitenlandse Zaken over het programma Medialogica (ingezonden 1 mei 2019)

 

 

1 Kent u de uitzending van Medialogica van 28 april 2019? 1) Wat is up oordeel daarover?

2 Houdt u nog altijd vol dat de regering niet heeft samengewerkt met het programma “Ontvoerd”, zoals u stelt in antwoord op de vragen van 19 mei 2017?

3 Deelt u de mening, dat uw ministerie ten onrechte een noodpaspoort aan een kind heeft verstrekt dat door “Ontvoerd” uit Suriname is meegenomen?

4 Wat is uw reactie op de Kinderombudsman die stelt: “(h)et dossier schetst het beeld dat de minister heeft ingespeeld op de situatie zoals deze is weergegeven door de vader en de makers van het televisieprogramma en zich heeft laten leiden door het tijdsschema van dit programma"?

5 Wat is uw reactie op de interne mails van ambtenaren waarin zij hun twijfels uiten over het programma?

6 Hoe verklaart u, dat de afdeling Juridische Zaken van de Korpschef stelt dat meewerken aan “Ontvoerd” niet rechtmatig en in principe niet mogelijk is? Waarom is er dan wel door de politie informatie met het programma gedeeld?

7 Deelt u de mening dat een Europees Arrestatie Bevel niet gedeeld had mogen worden met een vader alsmede met het programma “Ontvoerd”?

8 Bent u het eens met de kritiek van Hoogleraar Jeugdrecht Mariëlle Bruning op het programma “Ontvoerd”, onder andere dat het twijfelachtig is gevoelige kinderzaken via een TV-programma “op te lossen”? Deelt u de mening dat de samenwerking vanuit uw ministerie heroverwogen moet worden?

9 Erkent u dat het programma “Ontvoerd” grote risico’s neemt met kinderen, zeker als het nog niet afgeronde zaken betreft? Wat is terugkijkend uw oordeel over de medewerking die uw ministerie aan het programma heeft verleend?

10 Wordt er door de politie nog steeds politie-informatie met het nieuwe programma van John van den Heuvel gedeeld? Zo ja, op grond van welke aanwijzing gebeurt dat?

11 Wordt het programma Ontvoerd/Dossier van John van den Heuvel nog steeds gefaciliteerd door Buitenlandse zaken, de politie en justitie? Zo nee, wanneer bent u daarmee gestopt?

 

1) https://www.human.nl/medialogica/kijk/afleveringen/2019/aflevering-3.html#


Gerelateerd

Het programma Medialogica

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

De uitzending 'Xi, Xi wat jij niet ziet' en het bericht 'Confucius Instituten voelen geen druk van Chinese zijde'

Confuciusinstituten in Nederland

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

Antwoord op vragen van het lid Van Eijs over de uitzending van Tegenlicht omtrent Ruimtepuinruimer

Misstanden in het Europese wegtransport

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces’ zou hebben beïnvloed

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl