Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Leraren vinden moeilijk een woning op plekken waar werk is’Het bericht ‘Leraren vinden moeilijk een woning op plekken waar werk is’

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z21923

2018Z21923

Vragen van de leden Nijboer en Van den Hul (beide PvdA) aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media over het bericht ‘Leraren vinden moeilijk een woning op plekken waar werk is’(ingezonden 22 november 2018)

1

Kent u het bericht ‘Leraren vinden moeilijk een woning op plekken waar werk is’ 1) en het onderliggende rapport van Calcasa? 2)

2

Deelt u de conclusie van het rapport dat het voor een leraar in het basisonderwijs in de grote steden praktisch onmogelijk is om een woning te vinden?

3

Is het waar dat een leraar in het basisonderwijs slechts een woning van 62 m2 kan betalen in de grote steden? Acht u het mogelijk en wenselijk met een gezin in een woning van 62 m2 te wonen?

4

Hoe groot is het lerarentekort in het basisonderwijs in respectievelijk Amsterdam, Rotterdam,

Den Haag en Utrecht?

5

Denkt u dat het lerarentekort op te lossen is als nieuwe docenten geen woning kunnen vinden op de plekken waar banen zijn?

6

Wat moeten een docent doen die graag een baan zou aannemen in een van de grote steden, maar in die stad geen woning kan vinden? Hoeveel reistijd en reiskosten vindt u acceptabel?

7

Deelt u de mening dat ook de grote steden niet zonder al die mensen met een middeninkomen kunnen, zoals politieagenten, leraren en mensen in de zorg, en dat de leefbaarheid op termijn zal verslechteren als de grote steden onbereikbaar zijn voor middeninkomens?

8

Bent u bereid te zorgen voor meer betaalbare woningen voor middeninkomens, woningen die bovendien groot genoeg zijn voor een gezin?

9

Bent u bereid om, voor de middeninkomens die geen koopwoning kunnen vinden, te zorgen voor betaalbare koop- en huurwoningen en te zorgen dat de huren van die woningen niet de pan uit rijzen?

10

Wat gaat u doen om de betaalbaarheid van woningen voor leraren, mensen in de zorg, politieagenten en andere middeninkomens in de grote steden te verbeteren?1) https://fd.nl/economie-politiek/1279192/leraren-vinden-moeilijk-een-woning-op-plekken-waar-werk-is

2) http://www.calcasa.nl/media/default/pdf/calcasa_wox_2018k3.pdf


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl