Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Doktersdienst zet mes in huisartsenposten’Het bericht ‘Doktersdienst zet mes in huisartsenposten’

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z20649

2018Z20649

Vragen van het lid Arno Rutte (VVD) aan de minister voor Medische Zorg over het bericht ‘Doktersdienst zet mes in huisartsenposten’ (ingezonden 9 november 2018)

1

Kent u het artikel ‘Doktersdienst zet mes in huisartsenposten’? 1)

2

Hoe wordt bepaald wat de zorgplicht met betrekking op de huisartsenzorg is?

3

Wordt na deze terugtrekkende beweging van de huisartsen nog wel voldaan aan de zorgplicht? Zo nee, wie is aanspreekbaar op het herstellen van het zorgaanbod zodat het weer aan de zorgplicht voldoet?

4

Zal de sluiting van deze huisartsenposten niet tot meer druk leiden bij de bestaande huisartsenposten?

5

Mogen huisartsen eenzijdig dit soort besluiten nemen? Op welke wijze zijn zorgverzekeraars, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en lokale overheden bij dit soort besluitvorming betrokken?

6

Kan er sprake zijn van aanmerkelijke marktmacht, nu huisartsen eenzijdig dit besluit kunnen nemen en er geen alternatieve aanbieder van huisartsenzorg in Groningen is die alternatieve of aanvullende huisartsenzorg ‘s avonds kan leveren? Bent u bereid dit door de ACM te laten toetsen?

1) https://www.rtvnoord.nl/nieuws/201124/Doktersdienst-zet-mes-in-huisartsenposten


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl