Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat tientallen Haagse basisscholen Shell-festival Generation Discover boycottenHet bericht dat tientallen Haagse basisscholen Shell-festival Generation Discover boycotten

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z18502

2018Z18502

Vragen van het lid Van Raan (PvdD) aan de minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media over het bericht dat tientallen Haagse basisscholen Shell-festival Generation Discover boycotten. (ingezonden 16 oktober 2018)

1

Kent u het bericht ’38 basisscholen niet naar Shell-festival Generation Discover’? 1) 2)

2

Wat vindt u van de beslissing van Gerard van Drielen (bestuursvoorzitter van Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden) om zijn leerlingen te beschermen tegen de 'greenwashing' van Shell?

3

Bent u bereid om ook alle andere Nederlandse scholen op te roepen om niet af te reizen naar het greenwashfestival van Shell, aangezien het winstmodel van Shell is gebaseerd op het tot in de verre toekomst gebruiken van fossiele brandstoffen, waarmee de belangen van kinderen rechtstreeks worden geschaad? Zo nee, waarom niet?

4

Kent u, behalve de turbulente discussie in de Haagse gemeenteraad over de toewijzing van subsidie aan Generation Discover 3), ook het bericht ‘Gemeente Den Haag steunt het scholierenfestival van Shell niet langer’? 4) 5)

5

Klopt het dat de secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) aanwezig zal zijn bij de opening van het Generation Discover Festival? 6)

6

Erkent u dat het een tegenstrijdig beeld oplevert dat de secretaris-generaal van het ministerie van OCW aanwezig is bij de opening van een greenwashfestival van Shell, waar de gemeente Den Haag en tientallen Haagse basisscholen zich inmiddels van hebben gedistantieerd? Zo nee, waarom niet?

7

Bent u bereid om de secretaris-generaal van het ministerie van OCW op te dragen om vriendelijk te bedanken voor de openingsceremonie van Generation Discover? Zo nee, waarom niet?

8

Is het ministerie van OCW ook op andere wijze nog betrokken bij het greenwashfestival Generation Discover 2018? Zo ja, kunt u dat uitgebreid toelichten?


1) https://www.ad.nl/den-haag/38-basisscholen-niet-naar-shell-festival~a82beb7d/

2) https://www.denhaagcentraal.net/nieuws/duurzaamheid/38-basisscholen-boycotten-festival-shell/

3) http://c.connectedviews.com/01/SitePlayer/den_haag?session=9101

4) https://www.trouw.nl/home/gemeente-den-haag-steunt-het-scholierenfestival-van-shell-niet-langer~a18159d1/

5) https://www.fluxenergie.nl/den-haag-neemt-afstand-van-festivalpartner-shell/

6) https://www.voeks.nl/joomla/info/nieuws-artikelen/algemeen-informatie/1451-uitnodiging-generation-discover


Gerelateerd

Shell’s kindermarketingfestival Generation Discover 2019

Het bericht dat Shell kinderen wurgcontracten zou hebben laten ondertekenen

Het bericht dat tientallen Haagse basisscholen Shell-festival Generation Discover boycotten

Gastlessen van (voormalig) Shell-personeel

Het bericht dat Shell-directeur Marjan van Loon de stad Den Haag gaat adviseren over duurzaamheid

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Een Turks Festival in Arnhem dat een manifestatie is van de Turkse extreemrechtse Partij van de Nationalistische Beweging

Het bericht ‘Shell wil fundamenten olieplatforms in Noordzee na gebruik laten staan’

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl