Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat mensenrechtenactivist Gulalai Ismail werd gearresteerd door de Pakistaanse FIA (Federal Investigation Authority) toen ze het land herintrad vanuit het Verenigd KoninkrijkHet bericht dat mensenrechtenactivist Gulalai Ismail werd gearresteerd door de Pakistaanse FIA (Federal Investigation Authority) toen ze het land herintrad vanuit het Verenigd Koninkrijk

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z18489

2018Z18489

Vragen van het lid Sjoerdsma (D66) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat mensenrechtenactivist Gulalai Ismail werd gearresteerd door de Pakistaanse FIA (Federal Investigation Authority) toen ze het land herintrad vanuit het Verenigd Koninkrijk (ingezonden 16 oktober 2018)

1

Kent u het bericht ‘Gulalai Ismail released on bail’? 1)

2

Hoe duidt u het feit dat Gulalai Ismail haar paspoort niet terugkrijgt van de Pakistaanse autoriteiten en het land niet mag verlaten, omdat ze zich inzet voor ongelovigen in Pakistan?

3

Bent u bereid zich in te zetten voor het herstel van de geschonden rechten? Zo ja, op welke wijze bent u bereid dit tot uitvoering te brengen? Zo nee, waarom niet?

1) https://iheu.org/urgent-call-action-gulalai-ismail-arrested-return-pakistan/


Gerelateerd

Het bericht dat mensenrechtenactivist Gulalai Ismail werd gearresteerd door de Pakistaanse FIA (Federal Investigation Authority) toen ze het land herintrad vanuit het Verenigd Koninkrijk

Het bericht ‘Islamisten én overheid jagen op Pakistaanse feministe’

Geweldpleging tegen een Pakistaanse blogger in Nederland

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Het anticiperen op de testcapaciteit in Nederland en het plotseling stoppen met testen van reizigers uit oranje gebieden op Schiphol.

Voorbereidingen om mogelijke medicijntekorten te voorkomen door een harde Brexit

Regels en procedures die mogelijk onderzoek van gentherapie hinderen

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl