Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat er ook bevingen bij zoutwinning kunnen ontstaanHet bericht dat er ook bevingen bij zoutwinning kunnen ontstaan

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z15169

2018Z15169

Vragen van de leden Beckerman (SP) en Nijboer (PvdA) aan de minister van Economische Zaken en Klimaat over het bericht dat er ook bevingen bij zoutwinning kunnen ontstaan.

1.

Heeft u kennisgenomen van het bericht dat volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) ook bevingen bij zoutwinning kunnen ontstaan? 1)

2.

Deelt u de mening dat de problemen bij zoutwinning ernstiger lijken dan eerder werd aangenomen? Wat is daarop uw reactie?

3

Gaat het bij de caverne uit het bericht (bij Winschoten) om een instabiele caverne, waardoor er een kans is op een zinkgat?

4

Wat gaat u doen met het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) om in Veendam geen nieuwe putten te boren en cavernes te maken?

5

Hoe is het met de veiligheid van de Groningers daar waar sprake is van gestapelde mijnbouw, zoals bij Veendam?

6

Zijn er schademeldingen in de omgeving van de zoutcaverne in Winschoten binnengekomen bij de Technische Commissie Bodembeweging (TCBB) op of vlak na 19 november 2017? Zo ja, hoeveel zijn dat er?

7

Deelt u de mening dat schade aan woningen veroorzaakt door mijnbouwactiviteiten vergoed moet worden, ongeacht of dit door Akzonobel, Nedmag of NAM is veroorzaakt?

8

Voorziet u problemen voor inwoners wanneer niet helemaal duidelijk is wie de beving heeft veroorzaakt die schade tot gevolg heeft?

9

Wordt het, gezien de ellende waarin de Groningers zich al bevinden, geen tijd om de zoutwinning af te bouwen?

1) https://www.rtvnoord.nl/nieuws/198399/KNMI-Ook-bevingen-bij-zoutwinning-Groningen


Gerelateerd

Het bericht dat er ook bevingen bij zoutwinning kunnen ontstaan

Gestapelde mijnbouw naar aanleiding van het bericht 'Expertmeeting' moet oplossingen bieden rond zoutwinning Nouryon en Nedmag’

Het bericht dat het bedrijf Nedmag zijn zoutwinningslocatie sluit als gevolg van problemen

Het stoppen met zoutwinning in de Waddenzee

De zoutwinning in de gemeente Midden-Groningen

De risico’s bij zoutwinning

De aardbeving in het zoutwinningsgebied bij Veendam

De zorgen van SodM over zoutwinning door AkzoNobel

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl