Tweedemonitor / Kamervraag / Twee Nederlanders die om politieke redenen de toegang tot Israël geweigerd zijnTwee Nederlanders die om politieke redenen de toegang tot Israël geweigerd zijn

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z14320Vragen van het lid Karabulut (SP) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over twee Nederlanders die om politieke redenen de toegang tot Israël geweigerd zijn (ingezonden 23 juli 2018).

Vraag 1

Bent u ervan op de hoogte dat twee Nederlanders op het vliegveld in Tel Aviv om politieke redenen de toegang tot Israël geweigerd zijn? Wat zijn de precieze feiten?

Vraag 2

Wat is de formele grond waarop zij zijn geweigerd?

Vraag 3

Kunt u bevestigen dat de Israëlische autoriteiten de Nederlanders toegang tot consulaire bijstand en contact met een advocaat hebben onthouden?

Vraag 4

Hoe vaak komt het voor dat burgers uit landen van de Europese Unie Israël niet in komen om politieke redenen? Is dat het afgelopen jaar toegenomen?

Vraag 5

Deelt u de mening dat het weigeren van toegang voor de Nederlanders veroordeeld dient te worden? Bent u bereid met de Israëlische autoriteiten contact op te nemen om dit te veroordelen en erop aan te dringen dat zij alsnog het land in kunnen? Zo nee, waarom niet?


Gerelateerd

Twee Nederlanders die om politieke redenen de toegang tot Israël geweigerd zijn

Het bericht ‘Annahita (22) krijgt duizenden reacties nadat ze als enige op vlucht naar VS wordt geweigerd'

Het bericht dat een Nederlandse docente door Israël is gearresteerd en gedeporteerd

De berichten ‘Belastingproblemen Nederlandse Amerikanen nog niet de wereld uit’ en ‘Snel vraagt banken om meer coulance voor Amerikaanse Nederlanders’

Het beëindigen van buitenlandse financiering van politieke partijen

De verplichte Marokkaanse nationaliteit

Het bericht dat vier Marokkaanse Nederlanders onderwerp van een arrestatiebevel zijn van het Marokkaanse openbaar ministerie

Het bericht ‘Nederlander in buitenland moet op pad voor extra check DigiD’

© 2017-2019 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl