Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Joods restaurant weer belaagd’Het bericht ‘Joods restaurant weer belaagd’

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z03795

2018Z03795 Vragen van de leden Markuszower en De Graaf (beiden PVV) aan de Minister van Justitie en Veiligheid over het bericht «Joods restaurant weer belaagd» (ingezonden 6 maart 2018).

Vraag 1
Kent u het bericht «Joods restaurant weer belaagd»?1

Vraag 2
Bent u bereid het openbaar ministerie (OM) te instrueren om de dader(s) van deze verschrikkelijke daad te vervolgen voor vernieling met een antisemitisch motief, zodat het OM een dubbele strafmaat kan eisen?2 Zo nee, waarom niet?

Vraag 3
Deelt u de mening dat de Amsterdamse waarnemend-burgemeester er niet alles aan heeft gedaan om de veiligheid van dit Joodse restaurant te waarborgen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4
Bent u bereid maatregelen te nemen en de waarnemend-burgemeester van Amsterdam per direct te vervangen door een burgemeester die wèl voor de veiligheid van alle Amsterdammers staat? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5
Welke maatregelen gaat u nemen om het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam te beschermen tegen meer antisemitisch geweld?

1 https://www.telegraaf.nl/nieuws/1739658/joods-restaurant-weer-belaagd
2 https://www.om.nl/@88250/richtlijn-22/


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 325
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2019 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl