Tweedemonitor / Kamervraag / De arrestatie in een zaak van illegale hondenhandelDe arrestatie in een zaak van illegale hondenhandel

Keywords:
Zaaknummer: 2017Z14307

2017Z14307 Vragen van het lid Arissen (PvdD) aan de ministers van Justitie en Veiligheid en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de arrestatie in een zaak van illegale hondenhandel (ingezonden 26 oktober 2017)1
Kent u het bericht ‘Drie mensen opgepakt in Hapert om illegale handel in honden’? 1)

2
Is het waar dat de politie dit drietal al ruim een jaar in beeld had in verband met illegale hondenhandel, bezit van illegale diergeneesmiddelen, belastingfraude en valsheid in geschriften? Zo ja, kunt u toelichten waarom de arrestatie van de drie betrokkenen zo lang op zich heeft laten wachten?

3
Deelt u de mening dat het zeer onwenselijk is dat de illegale handel in honden al die tijd door heeft kunnen gaan, terwijl al was geconstateerd dat er sprake was van ernstige misstanden en in april vorig jaar al is vastgesteld dat het bedrijf in strijd handelde met het bestemmingsplan? Zo nee, kunt u dit toelichten?

4
Waarom was het niet mogelijk de handel direct stil te leggen?

5
Herkent u de belemmeringen die de gemeente hierbij heeft ondervonden? Op welke wijze bent u voornemens deze belemmeringen in de toekomst weg te nemen?

6
Hoeveel honden zijn er gedurende de tijd dat deze malafide handelaar in beeld was bij de politie door hem gefokt, geïmporteerd en verkocht en op welke wijze is er toezicht gehouden op de gezondheid van deze honden?

7
Kunt u toelichten via welke groothandel de honden werden verkocht en hoe het mogelijk is dat dit zo lang heeft kunnen plaatsvinden met vervalste papieren?

8
Welke lessen trekt u hieruit met betrekking tot de beleidsplannen op dit gebied en de handhaving hiervan?


1) https://www.nu.nl/dieren/4977521/drie-mensen-opgepakt-in-hapert-illegale-handel-in-honden.html


Indiener

Femke Merel Van Kooten-Arissen (LvKA)


Gericht

Carola Schouten (CU)

Ferdinand Grapperhaus (CDA)


Access ( 450 )

Publicatiedatum
26 Oktober 2017
Gerelateerd

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl