Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht 'Sportsector verbaasd: aanstaand minister Ernst Kuipers houdt interne fitnessclub in ziekenhuis open'Het bericht 'Sportsector verbaasd: aanstaand minister Ernst Kuipers houdt interne fitnessclub in ziekenhuis open'

Keywords:
Zaaknummer: 2022Z00232

2022Z00232

(ingezonden 10 januari 2022)

Vragen van de leden Hijink en Van Nispen (beiden SP) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht 'Sportsector verbaasd: aanstaand minister Ernst Kuipers houdt interne fitnessclub in ziekenhuis open'

1. Heeft u kennisgenomen van de reactie vanuit de sportsector op het openhouden van de fitnessclub in het Erasmus MC? 1)

2. Herkent u zich in de stellingname van de medewerker van het fitnesscentrum in het Erasmus MC dat 'het ziekenhuis het belangrijk vindt om het eigen personeel fit te houden'? Deelt u de mening dat dit feitelijk voor alle Nederlanders geldt?

3. Bent u het eens met de woordvoerder van het Erasmus MC dat 'sport het personeel fit houdt en het ze een uitlaatklep geeft?' Zou dit niet een reden moeten zijn om het sporten in de binnen- en buitenlucht zo snel mogelijk weer toe te staan, eventueel met voorwaarden als het gaat om aantallen deelnemers en goede ventilatie?

4. Waarom heeft het kabinet niet, conform het Outbreak Management Team (OMT)-advies van 3 januari jl., binnen- en buitensporten voor kinderen en jongeren tot achttien jaar mogelijk gemaakt? Zou dit – in lijn met het grote belang dat bijvoorbeeld ook door het Erasmus MC wordt toegekend aan lichaamsbeweging – niet heel verstandig zijn voor deze groep?

5. Kunt u deze vragen beantwoorden voorafgaand aan de persconferentie van 14 januari aanstaande?

1) AD, 7 januari 2022, 'Sportsector verbaasd: aanstaand minister Ernst Kuipers houdt interne fitnessclub in ziekenhuis open' (www.ad.nl/binnenland/sportsector-verbaasd-aanstaand-minister-ernst-kuipers-houdt-interne-fitnessclub-in-ziekenhuis-open~a3c8d8ca/).

Indiener

Maarten Hijink (SP)

Michiel van Nispen (SP)


Gericht

Ernst Kuipers (D66)


Access ( 23342 )

Publicatiedatum
10 januari 2022
Gerelateerd

© 2017-2022 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl