Tweedemonitor / Kamervraag / De vrijlating van het Pakistaanse echtpaar Shagufta en ShafqatDe vrijlating van het Pakistaanse echtpaar Shagufta en Shafqat

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z09877

Vragen van de leden Segers en Ceder (beiden ChristenUnie) aan de Minister van Buitenlandse Zaken en de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over de vrijlating van het Pakistaanse echtpaar Shagufta en Shafqat (ingezonden 4 juni 2021).

Vraag 1

Deelt u de inschatting dat het vrijgelaten echtpaar Shagufta Kausar en Shafqat Emmanuel in Pakistan groot gevaar loopt?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat het voor de hand ligt als zij door Nederland als vluchteling opgenomen zouden worden, aangezien zij hier een broer hebben wonen?

Vraag 3

Bent u bereid hen op te nemen en hen te helpen hier veilig te komen dan wel te bemiddelen voor een veilige doorgang?

Vraag 4

Welke druk wordt in Europees verband op Pakistan uitgeoefend om de omstreden blasfemiewetten, waarvan veel onschuldigen – leden van de zeer kwetsbare christelijke minderheid, maar ook moslims – willekeurig het slachtoffer worden, af te schaffen? Acht u dit voldoende, aangezien ook de huidige regering dit weigert? Kunt u dit toelichten?


X Noot
1

Vrijspraak voor ter dood veroordeeld christelijk echtpaar in Pakistan https://nos.nl/l/2383450


Gerelateerd

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl