Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat Denemarken stopt met het Janssen-vaccin in hun vaccinatieprogrammaHet bericht dat Denemarken stopt met het Janssen-vaccin in hun vaccinatieprogramma

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z07469

Vragen van de leden Paternotte (D66) en Aukje de Vries (VVD) aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht dat Denemarken stopt met het Janssen-vaccin in hun vaccinatieprogramma (ingezonden 6 mei 2021).

Vraag 1

Hoe beoordeelt u het bericht «Denmark pulls Johnson & Johnson jab from vaccination program»?1

Vraag 2

Wat zijn de plannen van Denemarken voor zowel het Janssen-vaccin als het AstraZeneca-vaccin, nu deze vaccins geen onderdeel meer zijn van de vaccinatiestrategie van het land?

Vraag 3

Heeft u contact gezocht met de Deense autoriteiten en, al dan niet via de Europese Commissie, nagevraagd wat zij van plan zijn met de overschotten van vaccins indien de Deense bevolking, ook op vrijwillige basis, geen behoefte meer heeft aan deze vaccins?

Vraag 4

Wat is in Europees verband afgesproken over vaccins die landen niet meer willen gebruiken voor hun vaccinatiestrategie?

Vraag 5

Zijn er afspraken binnen de Europese Unie over het herverdelen van vaccins over lidstaten indien een lidstaat overschotten heeft aan vaccins en/of vaccins niet meer wil gebruiken voor hun eigen vaccinatiestrategie?

Vraag 6

Staat het lidstaten vrij om overschotten van vaccins te exporteren naar landen buiten de Europese Unie?

Vraag 7

Bent u bereid om overschotten van het Janssen-vaccin en het AstraZeneca-vaccin over te kopen van Denemarken, al dan niet samen met andere lidstaten?

Vraag 8

Kunt u deze vragen ieder afzonderlijk en uiterlijk voor het volgende debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus beantwoorden?


X Noot
1

The Local, 3 mei 2021, «Denmark pulls Johnson & Johnson jab from vaccination program» (https://www.thelocal.dk/20210503/breaking-denmark-to-pull-johnson-johnson-jab-from-vaccination-program/)


Gerelateerd

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

De bestelling van 300 miljoen vaccins bij AstraZeneca

Het bericht dat Denemarken stopt met het Janssen-vaccin in hun vaccinatieprogramma

Het anticiperen op de testcapaciteit in Nederland en het plotseling stoppen met testen van reizigers uit oranje gebieden op Schiphol.

De vaccinatiestrategie in Nederland

Het geven van ‘topprioriteit’ aan de legalisatie van de stikstofvergunning van Lelystad Airport

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl