Tweedemonitor / Kamervraag / De wachttijden voor sociale huurwoningenDe wachttijden voor sociale huurwoningen

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z07008

Vragen van de leden Kops en Wilders (beiden PVV) aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de wachttijden voor sociale huurwoningen (ingezonden 26 april 2021).

Vraag 1

Kent u het bericht «Sociale huurwoning? In zeker een kwart van de gemeenten wacht je meer dan 7 jaar»?1

Vraag 2

Wat vindt u ervan dat woningzoekenden in een kwart van de gemeenten meer dan 7 jaar op de wachtlijst voor een sociale huurwoning moeten staan? Deelt u de conclusie dat de woningmarkt een grote puinhoop is, die onder uw bewind alleen maar groter is geworden?

Vraag 3

Deelt u de mening dat het onacceptabel is dat er in tien jaar Rutte meer dan 110.000 sociale huurwoningen – mét voorrang – zijn weggegeven aan statushouders, terwijl de Nederlanders steeds langer op een woning moeten wachten?

Vraag 4

Deelt u de mening dat onvergeeflijk is dat steeds meer Nederlanders door de woningnood letterlijk op straat of in de daklozenopvang belanden, terwijl statushouders er lekker warmpjes bijzitten in hun sociale huurwoning?

Vraag 5

Bent u ervan op de hoogte dat het huidige tekort aan sociale huurwoningen zo’n 80.000 bedraagt? Deelt u de conclusie dat er, wanneer u die 110.000 woningen niet aan statushouders had weggegeven, er mogelijk helemaal geen tekort aan sociale huurwoningen was geweest?

Vraag 6

Deelt u de conclusie dat de Nederlanders in hun eigen land keihard worden gediscrimineerd ten gunste van gelukzoekers die hier niet thuishoren?

Vraag 7

Wat bedoelt u precies met uw uitspraken dat «discriminatie op de woningmarkt in het hele land voorkomt» en dat de «aanpak tegen discriminatie de komende tijd wordt geïntensiveerd»?2 Mogen we hieruit concluderen dat u direct een einde maakt aan de discriminatie van de Nederlanders? Zo nee, waarom discrimineert u bij de aanpak van discriminatie?

Indiener

Alexander Kops (PVV)

Geert Wilders (PVV)


Gericht

Kajsa Ollongren (D66)


Access ( 20573 )

Publicatiedatum
26 April 2021Gerelateerd

Het bericht 'Wachttijden onacceptabel'

Studentenwoningen niet meetellen als sociale huurwoningen

Het bericht ‘Veel bewoners van sociale huurwoningen verdienen te veel’

Het bericht dat het aantal huurwoningen in handen van particulieren de afgelopen tien jaar met ruim 40% is gestegen

Het grote tekort aan sociale huurhuizen

Zonnepanelen op sociale huurwoningen

Slecht geïsoleerde particuliere huurwoningen

Het bericht ‘Helft ggz-aanbieders biedt inzicht in wachttijden’

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl