Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat er een Syrische terreurverdachte is opgepakt in een AZC in FrieslandHet bericht dat er een Syrische terreurverdachte is opgepakt in een AZC in Friesland

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z05951

Vragen van de leden Markuszower en Wilders (beiden PVV) aan de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over het bericht dat er een Syrische terreurverdachte is opgepakt in een AZC in Friesland (ingezonden 14 april 2021).

Vraag 1

Bent u op de hoogte dat een ISIS-terrorist is opgepakt in een asielzoekerscentrum (AZC) in Friesland, waar hij sinds 2019 in de watten werd gelegd?1 Zo nee, waarom niet?

Vraag 2

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze ISIS-terrorist naar Nederland kon komen en dat u hem gewoon vrij in Nederland liet rondlopen?

Vraag 3

Deelt u de mening dat dit een enorm gevaar heeft opgeleverd voor de veiligheid van Nederland en neemt u de verantwoordelijkheid hiervoor? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Kunt u met absolute zekerheid zeggen dat er niet nog meer terroristen via de migratiestromen naar Nederland zijn gekomen? Zo nee, bent u dan bereid alle Syrische asielzoekers preventief vast of uit te zetten en de grenzen per direct te sluiten voor nog meer buitenlandse indringers? Zo nee, waarom speelt u met de levens van Nederlanders?


Gerelateerd

Het bericht dat er een Syrische terreurverdachte is opgepakt in een AZC in Friesland

Het bericht ‘Antihomogeweld in AZC: Vrouw overgoten met kokend water’

Het bericht ‘Terreurverdachte werkte vlak voor arrestatie met kwetsbare jongeren’.

Het bericht ‘COA plaatst Nigeriaans slachtoffer homohaat over naar ander azc’

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces heeft beïnvloed’

Het bericht dat het COA te kampen heeft met overcapaciteit aan AZC's in Nederland

Een incident in een AZC waarbij een lesbische vrouw met kokend water werd overgoten

De brief van werkgroep kind in AZC ‘Impact corona op kinderen in AZC’s’

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl