Tweedemonitor / Kamervraag / De lerarenbeurs.De lerarenbeurs.

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z05445

Vragen van de leden Westerveld (GroenLinks) en Kwint (SP) aan de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media over de lerarenbeurs (ingezonden 7 april 2021).

Vraag 1

Hoeveel leraren hebben dit jaar een aanvraag gedaan voor de lerarenbeurs? Hoeveel daarvan zijn toegekend? Wat is het aantal herhaalaanvragen en het aantal nieuwe aanvragen?

Vraag 2

Kunt u garanderen dat alle leerkrachten die vorig jaar buiten de boot zijn gevallen nu wel hun aanvraag krijgen toegekend?

Vraag 3

Bent u bekend met de problemen op de website van DUO waardoor in de nacht van 31 maart op 1 april kort na middernacht de site niet bereikbaar was? Is er een verklaring voor?

Vraag 4

Mocht het aantal aanvragen weer opnieuw het budget overstijgen, bent u dan bereid om – gezien de Kamerdebatten en de ingediende moties en amendementen – het budget op te hogen zodat alle aanvragen gehonoreerd kunnen worden? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Bent u voornemens om docenten die het afgelopen jaar de cursus of opleiding zelf hebben betaald te compenseren? Zo ja, met hoeveel en hoe wilt u dat regelen? Zo nee, waarom niet?


Gerelateerd

De lerarenbeurs

Het terugbetalen van de lerarenbeurs

De lerarenbeurs.

Het rapport ‘Uitgesproken’

Het bericht ‘Westerveld hoopt op snelle publicatie van RIVM rapport’

De antwoorden op schriftelijke vragen van de leden Kwint en Hijink (beiden SP) over het testprotocol COVID-19 bij kinderen onder de 13 jaar.

Het gebruik van commerciële bijlesbureaus en examentrainingen om corona-achterstanden in te halen

Het artikel ‘Het grootste onderwijsprobleem is niet het lerarentekort’

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl