Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat de Reddingsbrigade ernstige zorgen heeft over het zomerseizoenHet bericht dat de Reddingsbrigade ernstige zorgen heeft over het zomerseizoen

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z04879

Vragen van het lid Van Nispen (SP) aan de Minister voor Medische Zorg over het bericht dat de Reddingsbrigade ernstige zorgen heeft over het zomerseizoen (ingezonden 24 maart 2021).

Vraag 1

Begrijpt u de zorgen van de Reddingsbrigade over de ontbrekende mogelijkheden voor lifeguards om zich voor te bereiden op het zomerseizoen vanwege coronamaatregelen?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat het ontzettend belangrijk is dat lifeguards zich kunnen voorbereiden op waterhulpverlening, omdat dit het verschil tussen leven en dood kan betekenen en omdat grote drukte verwacht wordt deze zomer aan de kust en op het binnenwater?

Vraag 3

Bent u bereid om in gesprek te treden met de Reddingsbrigade en te zorgen voor ontheffingen zodat lifeguards in zwembaden, stranden, plassen en meren kunnen trainen om voorbereid te zijn op het zomerseizoen? Zo neen, waarom niet?


X Noot
1

Reddingsbrigade Nederland, 23 maart 2021, «Ernstige zorgen over start zomerseizoen» (https://www.reddingsbrigade.nl/wij/actueel/nieuws/i/15205/ernstige-zorgen-over-start-zomerseizoen/)


Indiener

Michiel van Nispen (SP)


Gericht

Tamara van Ark (VVD)


Access ( 20001 )

Publicatiedatum
24 Maart 2021
Gerelateerd

Het bericht ‘Reddingsbrigade Nederland maakt zich ernstige zorgen over start zomerseizoen’

Het bericht dat de Reddingsbrigade ernstige zorgen heeft over het zomerseizoen

De verdrinkingen deze zomer en de financiële problemen bij de Reddingsbrigade

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

De vele berichten dat kinderen en volwassenen verdrinken in de zomerperiode

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

Het geven van ‘topprioriteit’ aan de legalisatie van de stikstofvergunning van Lelystad Airport

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl