Tweedemonitor / Kamervraag / De berichten 'Ronald McDonald Huis en provincie Utrecht in de clinch over nieuwe locatie logeerhuis' en 'Zelfs minister bemoeit zich met discussie over Ronald McDonald Huis: natuurgebied belangrijker dan nieuwbouw'De berichten 'Ronald McDonald Huis en provincie Utrecht in de clinch over nieuwe locatie logeerhuis' en 'Zelfs minister bemoeit zich met discussie over Ronald McDonald Huis: natuurgebied belangrijker dan nieuwbouw'

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z04081

2021Z04081

(ingezonden 3 maart 2021)

Vragen van het de leden Terpstra en Geluk-Poortvliet (beiden CDA) aan de ministers van Binnenlandse Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de berichten 'Ronald McDonald Huis en provincie Utrecht in de clinch over nieuwe locatie logeerhuis' en 'Zelfs minister bemoeit zich met discussie over Ronald McDonald Huis: natuurgebied belangrijker dan nieuwbouw'

  • Kent u de berichten 'Ronald McDonald Huis en provincie Utrecht in de clinch over nieuwe locatie logeerhuis' 1) en 'Zelfs minister bemoeit zich met discussie over Ronald McDonald Huis: natuurgebied belangrijker dan nieuwbouw'? 2) 
  • Welke gesprekken heeft u gehad met zowel de samenwerkende partners binnen het USP (zijnde het UMCU, UU, PMC en het bestuur van het Ronald McDonald Huis Utrecht ) als de provincie Utrecht over de verplichte verplaatsing van het Ronald McDonald Huis op het Utrecht Science Park (USP)?
  • Deelt u de mening dat er met 800 meter2 (0,01%) sprake is van een wel heel beperkt stukje van de Nieuwe Hollandse Waterlinie?
  • Hoe kijkt u aan tegen de compensatie die hiervoor geboden wordt: 13.300 meter2 minder ‘stedelijk gebied’ en het resultaat dat hiermee bereikt kan worden: een duurzamer, bereikbaarder en autoluw Utrecht Sciencepark met de mogelijkheid voor ouders om dicht bij hun zieke kinderen te kunnen verblijven?
  • Waarom bemoeit de minister van OCW zich met een onderwerp dat gaat over de ruimtelijke ordening? Waarom wil zij de oplossing van het Ronald McDonald Huis blokkeren?
  • Waarom helpt de minister van OCW in plaats daarvan niet mee door de provincie Utrecht te laten weten dat ze bij UNESCO een kleine wijziging zal doorvoeren op de nominatie die leidt tot de borging van een groter gebied en daarnaast ook nog eens zorgt dat ouders in de buurt van hun zieke kinderen kunnen verblijven?

1) De Utrechtse Internet Courant, 16 februari 2021: https://www.duic.nl/algemeen/ronald-mcdonald-huis-en-provincie-utrecht-in-de-clinch-over-nieuwe-locatie-logeerhuis/

2) AD d.d. 19 februari 2021: https://www.ad.nl/utrecht/zelfs-minister-bemoeit-zich-met-discussie-over-ronald-mcdonald-huis-natuurgebied-belangrijker-dan-nieuwbouw~ae11a399/


Gerelateerd

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl