Tweedemonitor / Kamervraag / Het nieuws dat de kosten van het havengeld voor sommige binnenvaartschippers meer dan verdubbeld zijnHet nieuws dat de kosten van het havengeld voor sommige binnenvaartschippers meer dan verdubbeld zijn

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z01170

Vragen van het lid Van Aalst (PVV) aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat over het nieuws dat de kosten van het havengeld voor sommige binnenvaartschippers meer dan verdubbeld zijn (ingezonden 22 januari 2021).

Vraag 1

Bent u op de hoogte dat binnenvaartschippers in Twente in ernstige financiële problemen terecht zijn gekomen dankzij de nieuwe havenbelasting?1

Vraag 2

Bent u op de hoogte dat een deel van deze getroffen binnenvaartschippers betrokken is bij de logistiek van de medische sector en daarom in deze tijden juist hun werk moeten kunnen blijven uitvoeren?

Vraag 3

Deelt u de mening dat de binnenvaart al in zwaar weer verkeert en dat deze enorme kostenstijging zeer onwenselijk is?

Vraag 4

Deelt u de mening dat enorme extra kosten voor de binnenvaart de door de regering gewenste modal shift juist onmogelijk maken?

Vraag 5

Bent u bereid met de betreffende gemeenten in gesprek te gaan en ervoor te zorgen dat deze enorme kostenstijging van tafel gaat of wordt teruggedraaid?

Vraag 6

Bent u bereid om te onderzoeken in welke andere gemeenten sprake is van zo’n enorme kostenstijging voor binnenvaartschippers?


X Noot
1

Tubantia, 21 januari 2021, Nieuwe Twentse havenbelasting blijkt voor 24 binnenvaartschippers financiële strop (https://www.tubantia.nl/hengelo/nieuwe-twentse-havenbelasting-blijkt-voor-24-binnenvaartschippers-financiele-strop~a077315b/)


Gerelateerd

Het nieuws dat de kosten van het havengeld voor sommige binnenvaartschippers meer dan verdubbeld zijn

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

Het bericht ‘Belangenconflict dreigt bij MCL en Tjongerschans, waar de toezichthouders hun beloning hebben verdubbeld’

Het feit dat het aantal jeugdzorg klachten in Den Haag is verdubbeld

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces’ zou hebben beïnvloed

Duizenden jonge varkens en kippen die in hun stal zijn gestorven door de hitte en de afhankelijkheid van de brandweer om oververhitting van stallen te voorkomen

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl