Tweedemonitor / Kamervraag / De steunmaatregelen voor schoonheidsspecialistenDe steunmaatregelen voor schoonheidsspecialisten

Keywords:
Zaaknummer: 2021Z00236

2021Z00236

(ingezonden 8 januari 2021)

Vragen van de leden Moorlag en Gijs van Dijk (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de steunmaatregelen voor schoonheidsspecialisten

  1. Kent u het bericht ‘Schoonheidsspecialisten vragen om extra coronasteun’? [1]
  2. Hoe beoordeelt u de knellende situatie waarin schoonheidsspecialisten verkeren, als sector die door de coronamaatregelen geen omzet kan draaien en dus volledig afhankelijk is van de steunmaatregelen?
  3. Wat is uw reactie op de dringende vraag vanuit de sector naar extra steun omdat een groot aantal schoonheidsspecialisten failliet dreigt te gaan?
  4. Acht u het redelijk dat veel zzp-schoonheidsspecialisten hun hypotheek niet meer kunnen betalen omdat zij wegens de partnertoets in de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) niet in aanmerking komen voor steun?
  5. Deelt u de mening dat schoonheidsspecialisten nu te weinig steun krijgen voor hoe hard zij worden getroffen door de coronamaatregelen? Zo ja, hoe gaat u daar verandering in brengen?
  6. Bent u bereid op korte termijn met brancheorganisatie Anbos in gesprek te gaan?

[1] Leeuwarder Courant, 18 december 2020, Schoonheidsspecialisten vragen om extra coronasteun (https://www.lc.nl/economie/Schoonheidsspecialisten-vragen-om-extra-coronasteun-26299856.html)


Gerelateerd

De steunmaatregelen voor schoonheidsspecialisten

De steunmaatregelen voor sekswerkers.

Het bericht 'Autistische Gijs (11) kan nergens terecht voor zorg: ‘Hij zegt zelfs dat hij niet langer wil leven, hartverscheurend’'

Misstanden in het Europese wegtransport

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

De jaarcijfers 2020 van de Nederlandse Spoorwegen gepresenteerd op 25 februari 2021

Onrust onder werknemers over arbeidsomstandigheden en behoud van baan.

Het bericht dat Tilburgse kappers op blauwe plekken gaan letten in de aanpak tegen huiselijk geweld.

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl