Tweedemonitor / Kamervraag / Het in één keer ontvangen van 54 aanmaningen van het CJIBHet in één keer ontvangen van 54 aanmaningen van het CJIB

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z25614

2020Z25614

(ingezonden 21 december 2020)

Vragen van de leden Jasper van Dijk en Leijten (beiden SP) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Financiën – Toeslagen en Douane - over het in één keer ontvangen van 54 aanmaningen van het CJIB

1

Kent u de tweet van Janet: ‘54 brieven van @CJIBnl Hoe kan het dat ik na het rapport van gisteren dit in de bus krijg’? 1)


2

Is het juist dat zij 54 brieven van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) kreeg, de dag na de publicatie van het onderzoek over de kinderopvangtoeslag?

3

Hoe is het mogelijk dat het CJIB in één keer zoveel aanmaningen tegelijk stuurt?

4

Is er bij het vaststellen van het aanmaningsbeleid, waarbij mensen meerdere aanmaningen in één keer ontvangen, besproken welk effect dit heeft op de ontvanger van de brieven? Zo ja, wat is de overweging geweest dit zo te doen? Zo nee, waarom niet?

5

Is na te gaan hoeveel mensen het overkomt dat zij in één keer meerdere aanmaningen op de deurmat ontvangen?

6

Hoe kunt u verklaren waarom u haar via Twitter antwoordt met: “Ik stuur je vraag voor verdere beantwoording door naar @herstelkot”? Begrijpt u niet dat zij al jarenlang hoort dat zaken doorverwezen worden? Wanneer gaat u eindelijk aan de slag met afhandelen in plaats van doorverwijzen?

7

Gaat u deze zaak zo snel mogelijk op een fatsoenlijke manier oplossen?

8

Klopt het dat er gedupeerden van de toeslagen zijn, die als ze een compensatie of een deelbetaling ontvangen, direct de overheid als schuldeiser achter zich aan krijgen?

9

Bent u bereid om incassoprocedures van overheidsinstanties - die een gevolg zijn van de toeslagenaffaire - stil te zetten en met iedereen in gesprek te gaan over hoe en of eventuele schulden moeten worden voldaan?

1) Tweet van Janet van 18 deceber 2020: “Beste @AvHuffelen 54 brieven van @CJIBnl hoe kan het dat ik na het rapport van gisteren dit in de bus krijg!Ik EIS dat dit door jullie wordt opgelost!kan ik het doorsturen naar u?Hoe denkt u dat het gaat nu? @RenskeLeijten @PieterOmtzigt help! #toeslagenaffaire #boetepremie”

Indiener

Jasper van Dijk (SP)

Renske Leijten (SP)


Gericht

Bas van 't Wout (VVD)

Alexandra van Huffelen (D66)


Access ( 18622 )

Publicatiedatum
22 December 2020Gerelateerd

Het in één keer ontvangen van 54 aanmaningen van het CJIB

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

De aanbesteding van het CJIB

De aanbesteding van het CJIB

Een mogelijke aanbesteding van het Centraal Administratie Kantoor

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

Het zinloze karakter van de vervangende hechtenis bij betalingsonmacht

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl