Tweedemonitor / Kamervraag / De petitie ‘Terug naar schoner gft-afval voor nog schonere compost’.De petitie ‘Terug naar schoner gft-afval voor nog schonere compost’.

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z25440

2020Z25440

(ingezonden 18 december 2020)

Vragen van het lid Van Eijs (D66) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over de petitie ‘Terug naar schoner gft-afval voor nog schonere compost’.

  1. Bent u bekend met de petitie ‘Terug naar schoner gft-afval voor nog schonere compost’? 1)
  2. Bent u het ermee eens dat schoner groen­te-, fruit- en tuin­af­val (gft) cruciaal is voor het kunnen hergebruiken van deze afvalstroom?
  3. Hoe helpen het Aanvalsplan kwaliteit gft en textiel en de aan gemeentes aangeboden stappenplannen en interventiestrategieën bij het verbeteren van de kwaliteit van het ingezamelde gft-afval?
  4. Zijn deze vanuit het Rijk aangeboden hulpmiddelen voldoende om de kwaliteit zo te verhogen dat van dit gft ook compost kan worden geproduceerd dat aan de steeds strengere eisen voor compost voor bodemverbetering voor landbouw voldoet?
  5. Wat vindt u van de oproep in deze petitie om samen met gemeenten een kwaliteitsnorm voor ingezameld gft-afval in te voeren van maximaal 2% vervuiling?
  6. Denkt u dat het afspreken van recycledoelstellingen in aanvulling op of ter vervanging van de Van Afval Naar Grondstof (VANG)-doelstelling voor gemeenten kan bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van gescheiden inzameling van afvalstromen? En zo ja, bent u bereid om deze mogelijkheid verder te onderzoeken?
  7. Welke andere mogelijkheden onderzoekt u om de kwaliteit van gft-afval te verhogen?
  8. Bent u het eens met de stelling dat wegwerplogo’s op verpakkingen voor gft-afval in lijn moeten zijn met de weggooiwijzers (zogenaamde wel/niet-lijsten) van Rijkswaterstaat?
  9. Bent u bereid een verbod in te stellen op logo's op verpakkingen die onterecht aangeven dat de verpakking bij het gft-afval mag worden gegooid?


1) Website Attero, 13 oktober 2020, petitie 'Terug naar schoner gft-afval voor nog schonere compost' (https://www.attero.nl/upload/docs/petitie.pdf)


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl