Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Kwart van de jonge dokters overweegt te stoppen met opleiding’Het bericht ‘Kwart van de jonge dokters overweegt te stoppen met opleiding’

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z24990

2020Z24990

(ingezonden 15 december 2020)

Vragen van het lid Bergkamp (D66) aan de minister voor Medische Zorg over het bericht ‘Kwart van de jonge dokters overweegt te stoppen met opleiding’

  1. Bent u bekend met het bericht ‘Kwart van de jonge dokters overweegt te stoppen met opleiding’? 1)
  2. Was u reeds bekend met de arbeidsomstandigheden van jonge artsen, voordat voornoemde berichtgeving u ter ore kwam?
  3. Deelt u ook de opvatting dat het zorgelijk is dat een kwart van de jonge artsen overweegt te stoppen met de opleiding?
  4. Vindt u het acceptabel dat een groot aantal van hen overuren maakt zonder daarvoor (voldoende) gecompenseerd te worden? Zo niet, gaat u actie ondernemen in de richting van de verantwoordelijke partijen?
  5. Is het volgens u verantwoord naar patiënten toe dat 61 procent van de arts-assistenten aangeeft dat zij in gevallen waarin zij om supervisie vragen, dit niet krijgen?
  6. Welke mogelijkheden ziet u voor de beroepsgroepen en bestuurders van ziekenhuizen om te zorgen dat jonge artsen een betere werkdruk en prettiger opleidingsklimaat krijgen? Bent u bereid hierover met de relevante partijen in gesprek te treden?
  7. Welke concrete stappen heeft u zelf voor ogen om te voorkomen dat met de vergrijzing en de stijgende zorgvraag de tekorten en werkdruk de komende jaren zullen oplopen?

1) Volkskrant, 11 december 2020, 'Kwart van de jonge dokters overweegt te stoppen met opleiding' (https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kwart-van-de-jonge-dokters-overweegt-te-stoppen-met-opleiding~b84bc016/)

Indiener

Vera Bergkamp (D66)


Gericht

Tamara van Ark (VVD)


Access ( 18503 )

Publicatiedatum
15 December 2020Gerelateerd

Het bericht ‘Kwart van de jonge dokters overweegt te stoppen met opleiding’

De enquête waaruit blijkt dat bijna 70% van de sociaal advocaten overwegen te stoppen

Het bericht ‘Tandarts onbetaalbaar voor ruim half miljoen mensen in Nederland’

Het bericht ‘Driekwart ziekenhuispersoneel overweegt vertrek’

Het bericht dat er een kwart miljoen verkeersboetes zijn uitgeschreven voor 1 kilometer te hard rijden

Het afschieten van jonge zwijntjes.

Onvoldoende toegang tot seksuele en reproductieve zorg voor ongedocumenteerde vrouwen

Het bericht “Waarom durfal Alkmaar geen topsubsidie krijgt voor EK Wielrennen” en het bericht “toch nog ruim kwart miljoen subsidie voor EK wielrennen”

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl