Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Scouting en jeugd- en jongerenwerk bestolen’.



Het bericht ‘Scouting en jeugd- en jongerenwerk bestolen’.

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z23920

2020Z23920

(ingezonden 4 december 2020)

Vragen van de leden Peters (CDA) en Van Beukering-Huijbregts (D66) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht ‘Scouting en jeugd- en jongerenwerk bestolen’

1) Bent u bekend met het bericht ‘Scouting en jeugd- en jongerenwerk bestolen’? 1)

2) Herinnert u zich dat de Kamer een motie heeft aangenomen om geld vrij te maken voor de ondersteuning van noodlijdende jeugd- en jongerenorganisaties en speeltuinen in coronatijd? 2)

3) Kunt u bevestigen dat de toegezegde 7,3 miljoen euro inderdaad beschikbaar is gekomen?

4) Deelt u het beeld uit het artikel dat de beschikbare middelen meestal niet gebruikt worden voor het doel waarvoor ze bestemd zijn?

5) Bent u op de hoogte van het feit dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) dit beeld in een brief aan gemeenten bevestigt en gemeenten oproept de middelen juist in te zetten?

6) Deelt u de mening dat geld dat beschikbaar is gesteld voor de jeugd, ook gebruikt moet worden voor de jeugd?

7) Bent u bereid in gesprek te gaan met gemeenten om noodlijdende jeugd- en jongerenorganisaties en speeltuinen alsnog te hulp te schieten met het beschikbare geld?

8) Bent u bereid de Kamer over het verloop van die gesprekken op de hoogte te houden?

1) De Halsterse Krant en Zuidwestkrant, 1 december 2020, 'Scouting en jeugd- en jongerenwerk bestolen' (https://www.halsterse-zuidwestkrant.nl/nieuws/algemeen/20446/-scouting-en-jeugd-en-jongerenwerk-bestolen-).

2) Kamerstuk 31 839, nr. 738.


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl