Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat gemeenten subsidie krijgen om overlastgevende asielzoekers bezig te houdenHet bericht dat gemeenten subsidie krijgen om overlastgevende asielzoekers bezig te houden

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z19612

2020Z19612

(ingezonden 26 oktober 2020)

Vragen van het lid Emiel van Dijk (PVV) aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over het bericht dat gemeenten subsidie krijgen om overlastgevende asielzoekers bezig te houden. 

  1. Deelt u de mening dat overlastgevende asielzoekers niet moeten worden gepamperd met allerlei projectjes en overheidssubsidies en het behoud van hun eigen buslijn, maar juist Nederland moeten worden uitgezet? Zo nee, waarom niet? 1)
  1. Deelt u de mening dat de ongein met al die gelukszoekers die u Nederland heeft binnen gelaten wel lang genoeg geduurd heeft en het tijd wordt voor echte oplossingen in plaats van pappen en nathouden ten koste van de Nederlanders en hun zuurverdiende belastingcenten? Zo nee, waarom niet?
  1. Waarom wringt u zich in allerlei bochten, bedenkt u allemaal projectjes en smijt u met belastinggeld om overlastgevende asielzoekers vooral in Nederland te blijven opvangen, terwijl het toch echt véél goedkoper is (en rechtvaardiger) om ze de grens over te zetten?
  1. Kunt u deze vragen beantwoorden voor de behandeling van de begroting van het ministerie van Justitie en Veiligheid?

1) De Telegraaf, 20 oktober 2020, "Geldzak gemeenten om overlastgevende asielzoekers aan te pakken", https://www.telegraaf.nl/nieuws/1067218349/geldzak-gemeenten-om-overlastgevende-asielzoekers-aan-te-pakken


Gerelateerd

Het bericht 'Criminele asielzoekers van de straat houden'

COA-personeel dat zich onveilig voelt door ‘Minderjarige’ criminele Noord-Afrikanen

Het bericht dat gemeenten subsidie krijgen om overlastgevende asielzoekers bezig te houden

Het bericht 'Laatste aso AZC in Nederland sluit deuren'

De problemen inzake het asielbeleid

Het falend terugkeerbeleid

Het bericht 'COA zoekt honderden extra plekken voor asielzoekers in Oost-Nederland'

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl