Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat het verdwijnen van spoedeisende hulpen funest is voor kleinere ziekenhuizenHet bericht dat het verdwijnen van spoedeisende hulpen funest is voor kleinere ziekenhuizen

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z19608

2020Z19608

(ingezonden 26 oktober 2020)

Vragen van de leden Hijink en Van Gerven (beiden SP) aan de minister voor Medische Zorg over het bericht dat het verdwijnen van spoedeisende hulpen funest is voor kleinere ziekenhuizen

 

  1. Wat is uw reactie op het bericht dat volgens de burgemeester uit Winterswijk en anderen het verdwijnen van spoedeisende hulpen funest is voor kleinere ziekenhuizen en zij bezwaar maken tegen deze plannen uit de houtskoolschets? 1)
  2. Deelt u de mening dat met het uitkleden van ziekenhuizen zij hun belangrijke functie niet meer kunnen vervullen? Waarom wel of niet?
  3. Deelt u de mening dat nabijheid van een ziekenhuis een belangrijke rol speelt in het bepalen van de kwaliteit van zorg en ook een factor is die hierin dient te worden meegenomen? Waarom wel of niet?
  4. Deelt u de mening dat de nabijheid van een ziekenhuis een belangrijke sociaaleconomische rol speelt bij de aantrekkelijkheid van een stad of dorp? Waarom wel of niet?
  5. Deelt u de mening dat juist tijdens de coronacrisis alle ziekenhuizen hun meerwaarde hebben aangetoond en dit het extra onverantwoord maakt om juist nu spoedeisende hulpen en intensive care afdelingen te laten verdwijnen? Waarom wel of niet?
  6. Bent u het ermee eens dat een volwaardig basis ziekenhuis inclusief spoedeisende hulp zowel voor Winterswijk en omgeving, als Doetinchem en omgeving cruciaal is voor de kwaliteit en beschikbaarheid van de zorg in de Achterhoek? Zo neen, waarom niet?

 

1) De Gelderlander, 22 oktober 2020, Bengevoord: 'Verdwijnen speodeisende hulp funest voor kleinere ziekenhuizen', https://www.gelderlander.nl/winterswijk/bengevoord-verdwijnen-spoedeisende-hulp-funest-voor-kleinere-ziekenhuizen~aa922816/  


Gerelateerd

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl