Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Mohammed B. opnieuw door het lint in de gevangenis’Het bericht ‘Mohammed B. opnieuw door het lint in de gevangenis’

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z19143

2020Z19143

(ingezonden 16 oktober 2020)

Vragen van de leden Markuszower, De Graaf en Wilders (allen PVV) aan de minister voor Rechtsbescherming over het bericht ‘Mohammed B. opnieuw door het lint in de gevangenis’

Kent u dit bericht uit 2019? 1) Zo ja, waarom is dit pas ruim een jaar later naar buiten gebracht?

Hoe heeft het kunnen gebeuren dat deze twee terroristen binnen de gevangenismuren de fitnessruimte konden slopen en 34.000 euro aan schade aangericht hebben?

Is er aangifte tegen hen gedaan van vernieling? Zijn ze hiervoor gestraft en in een isoleercel gezet? Zo nee, waarom niet?

Deelt u de mening dat terroristen helemaal geen contact met andere terroristen zouden moeten kunnen hebben? Zo nee, waarom niet?

Deelt u voorts de mening dat terroristen helemaal niet over een fitnessruimte zouden moeten beschikken, maar permanent in volledige beperking zouden moeten zitten? Zo nee, waarom niet?

Bent u bereid het beveiligingsniveau van de terroristenafdelingen te verhogen naar hetzelfde beveiligingsregime als de Extra Beveiligde Inrichting (EBI)? Zo nee, waarom niet?

Bent u bereid ervoor te zorgen dat terrorist Mouad D., na het uitzitten van zijn nog op te leggen straf, het land uitgezet wordt en ervoor te zorgen dat deze gevaarlijke terrorist nooit meer voet op Nederlandse bodem zal zetten? Zo nee, waarom niet?

1) Telegraaf.nl:14 oktober 2020 https://www.telegraaf.nl/nieuws/793317272/mohammed-b-opnieuw-door-het-lint-in-de-gevangenis


Gerelateerd

Het bericht ‘Mohammed B. opnieuw door het lint in de gevangenis’

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces heeft beïnvloed’

Het bericht 'Asielzoeker uit Bahrein na gedwongen vertrek uit Nederland meteen gearresteerd'

Het bericht dat oud-minister Opstelten het minder Marokkanen-proces heeft beïnvloed

De beantwoording van vragen over het bericht dat oud-minister Opstelten het minder Marokkanen-proces heeft beïnvloed

Het bericht 'Topambtenaren eisten harde aanpak in proces tegen 'kwaadaardige' Wilders'

Het bericht ‘Staat wil deal met Volkert van der Graaf’

De mogelijke betrokkenheid van de Minister in de strafzaak tegen het lid Wilders

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl