Tweedemonitor / Kamervraag / Het artikel ‘NAM wil productiewater Schoonebeek injecteren in Drentse gasvelden’Het artikel ‘NAM wil productiewater Schoonebeek injecteren in Drentse gasvelden’

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z19139

2020Z19139

(ingezonden 16 oktober 2020)

Vragen van de leden Van den Nieuwenhuijzen en Bromet (beiden GroenLinks) aan de ministers van Economische Zaken en Klimaat en van Infrastructuur en Waterstaat over het artikel ‘NAM wil productiewater Schoonebeek injecteren in Drentse gasvelden’

Bent u bekend met het artikel ‘NAM wil productiewater Schoonebeek injecteren in Drentse gasvelden’?

Bent u bekend met het voornemen om verontreinigd productiewater in de Drentse lege gasvelden rondom Schoonebeek te injecteren?

Bent u zich ervan bewust dat het injecteren van verontreinigd productiewater rondom Schoonebeek een grensoverschrijdend risico is?

Waarom wordt de gemeente Emlichheim hierin niet actief geïnformeerd?

Bent u bekend met de zorgen van de gemeente Eimlichheim en de wens van de gemeente om gedetailleerde grensoverschrijdende informatie te krijgen?

Kunt u ingaan op hoe we goed kunnen samenwerken binnen grensoverschrijdende regio’s als het gaat om zaken waar zorgen over kunnen zijn?

Bent u voornemens meer rekening te houden met de grensoverschrijdende zorgen? Zo ja, hoe wilt u dit doen? Zo nee, waarom niet?

Kunt u ingaan op welke risico’s u ziet bij het injecteren van het productiewater in de gasvelden? Kunt u hierbij ingaan op de risico’s nu en in de toekomst?

Wat wordt door welke partij ondernomen om deze risico’s te beperken en/of weg te nemen? Indien er geen stappen worden ondernomen, waarom niet?

1) RTV Drenthe, 13 juni 2020 'NAM wil productiewater Schoonebeek injecteren in Drentse gasvelden' (https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/160707/NAM-wil-productiewater-Schoonebeek-injecteren-in-Drentse-gasvelden)


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl