Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Asbest gevonden in make-up van Douglas en Hema’



Het bericht ‘Asbest gevonden in make-up van Douglas en Hema’

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z18789

2020Z18789

(ingezonden 14 oktober 2020)

Vragen van de leden Laçin (SP) en Kröger (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de minister voor Medische Zorg over het bericht ‘Asbest gevonden in make-up van Douglas en Hema’

Kent u het bericht ‘Asbest gevonden in make-up van Douglas en Hema’? 1) 

Wat vindt u ervan dat er wederom asbest is aangetroffen in make-up producten, nadat dit in 2018 ook het geval was in producten van onder andere Claire’s, terwijl dit bij wet verboden is?

Bent u bereid stappen te ondernemen tegen Douglas en Hema om ervoor te zorgen dat de producten waarin asbest is aangetroffen direct uit de schappen worden gehaald? Zo ja, wat gaat u doen? Zo nee, waarom niet?

Bent u het eens met de stelling dat asbest in make-up producten terecht kan komen door het gebruik van talkpoeder in deze producten? Zo ja, wat gaat u doen om producenten van cosmetica te bewegen/dwingen om make-up producten zonder talkpoeder te produceren en te verkopen? Zo nee, waarom niet?

Bent u bekend met het feit dat talkpoeder gebruikt wordt bij de productie van onder andere rubber, plastics, verf, coatings en levensmiddelen?

Bent u bereid om een breed onderzoek op te zetten naar het gebruik van talkpoeder bij de productie van make-up en andere producten en de gevolgen daarvan voor gebruikers en werknemers die met talkpoeder werken en dus mogelijk blootgesteld worden aan asbest? Zo ja, hoe gaat u dit onderzoek vormgeven en uitvoeren? Zo nee, waarom niet? 

1) EenVandaag, 7 oktober 2020, Asbest gevonden in make-up van Douglas en Hema (https://eenvandaag.avrotros.nl/item/asbest-gevonden-in-make-up-van-douglas-en-hema/)


Gerelateerd

© 2017-2022 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl