Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Is de voorraad aan mondkapjes voldoende om een volgende besmettingspiek door te komen?’Het bericht ‘Is de voorraad aan mondkapjes voldoende om een volgende besmettingspiek door te komen?’

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z16159

2020Z16159

(ingezonden 11 september 2020)

Vragen van het lid Hijink (SP) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht 'Is de voorraad aan mondkapjes voldoende om een volgende besmettingspiek door te komen?’


  1. Wat is uw reactie op het bericht ‘Is de voorraad aan mondkapjes voldoende om een volgende besmettingspiek door te komen’?’ 1)

  2. Bent u nog steeds van mening dat er een voorraad van mondkapjes moet zijn voor tien weken? Waarom is eigenlijk gekozen voor een periode van tien weken?

  3. Is het waar dat er meer ingezet gaat worden op preventief gebruik van mondkapjes, onder andere in verpleeghuizen, maar ook in andere sectoren?

  4. Wat is uw reactie op de conclusie van het artikel: ‘Dan komt Nederland tekort’?

  5. Zal in het aangekondigde onderzoek naar 'wat vraag en aanbod onder de verschillende scenario’s doet – zoals ook het preventief gebruik in verpleeghuizen of andere instellingen – en of daar acties voor zowel zorginstellingen zelf als het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) aan verbonden moeten zijn', rekening gehouden worden met het feit dat de benodigde voorraad in ieder geval genoeg moet zijn voor tien weken? 2)

  6. Op welke termijn kan de voorraad voldoende aangevuld worden als uit het onderzoek blijkt dat Nederland inderdaad tekort komt?

  7. Wanneer komt er meer duidelijkheid over bij welke besmettingsgraad het mondkapjesadvies in zal gaan, waarbij personeel preventief mondkapjes gaat dragen?

1) Trouw, 5 september 2020, 'Is de voorraad aan mondkapjes voldoende om een volgende besmettingspiek door te komen?'.

2) Antwoord op vragen van het lid Hijink over de actuele voorraden persoonlijke beschermingsmiddelen, 8 september 2020.


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl