Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Zorgmedewerkers willen voorrang bij coronatests nu wachttijden oplopen’?Het bericht ‘Zorgmedewerkers willen voorrang bij coronatests nu wachttijden oplopen’?

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z14763

Vragen van het lid Kerstens (PvdA) aan de Ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en voor Medische Zorg over het bericht «Zorgmedewerkers willen voorrang bij coronatests nu wachttijden oplopen» (ingezonden 17 augustus 2020).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van bovenstaand bericht?1

Vraag 2

Kunt u zich de oproep van NU’91, V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) en Actiz om zorgmedewerkers met voorrang te laten testen voorstellen?

Vraag 3

Bent u bereid per direct aan het door genoemde organisaties gedane verzoek te voldoen? Zo nee, waarom niet? Hoe garandeert u dan dat zorgmedewerkers direct kunnen worden getest?

Vraag 4

Hoe kan het dat, ondanks dat al maanden wordt gezegd dat de testcapaciteit voldoende is, toch sprake is van wachtlijsten met als gevolg dat zorgmedewerkers in de tussentijd gedwongen thuiszitten, terwijl al sprake is van een groot personeelstekort in de sector? Hoe vindt u dat gezien het feit dat de coronacrisis inmiddels bijna een half jaar duurt?

Vraag 5

Wilt u deze vragen per ommegaande beantwoorden?


X Noot
1

De Volkskrant, 24 juli 2020, «Zorgmedewerkers willen voorrang bij coronatests nu wachttijden oplopen», https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zorgmedewerkers-willen-voorrang-bij-coronatests-nu-wachttijden-oplopen~b801dd61/

Indiener

John Kerstens (PvdA)


Gericht

Tamara van Ark (VVD)

Hugo de Jonge (CDA)


Access ( 16451 )

Publicatiedatum
17 Augustus 2020
Gerelateerd

Het bericht ‘Zorgmedewerkers willen voorrang bij coronatests nu wachttijden oplopen’?

Het bericht ‘Dreigend tekort voor laboratoria die coronatests moeten onderzoeken’

De berichten ‘Vleessector vindt kritiek op hygiëne in coronatijden niet terecht’ en ‘Schouder aan schouder aan de lopende band: slachterijen willen coronatests’

Het bericht 'Wachttijden onacceptabel'

Nog steeds bestaande onduidelijkheid over het testbeleid

Het bericht dat duizenden zorgmedewerkers de zorgbonus missen

Het bericht dat zorgmedewerkers met corona toch moeten komen werken

Het bericht ‘Vluchtelingenwerk: volle asielcentra door personeelstekort IND’

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl