Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht 'Politieteam tasert en schopt hond in Duiven, rol agenten onderzocht'Het bericht 'Politieteam tasert en schopt hond in Duiven, rol agenten onderzocht'

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z11596

2020Z11596

(ingezonden 19 juni 2020)

Vragen van de leden Helder en Graus (beiden PVV) aan de ministers van Justitie en Veiligheid en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over het bericht 'Politieteam tasert en schopt hond in Duiven, rol agenten onderzocht'

 

 1. Kent u het bericht 'Politieteam tasert en schopt hond in Duiven, rol agenten onderzocht'? 1)
 2. Is in deze zaak schriftelijk gerapporteerd dat er geweld is gebruikt en wat de reden is geweest voor het toepassen van geweld?
 3. Zo ja, welk geweld is gerapporteerd en aan wie en wanneer is dit gerapporteerd?
 4. Kunt u aangeven door hoeveel agenten is gerapporteerd dat geweld is toegepast en welk toegepast geweld is daarbij vermeld?
 5. Heeft de hulpofficier van justitie een gesprek met de betrokken politieagenten gehad over het gebruik van het geweld en zo ja, wanneer?
 6. Heeft er een toets plaatsgevonden of de geweldsaanwending geregistreerd moet worden of kan worden afgedaan met een mutatie?
 7. Indien er gekozen is voor een mutatie, betekent dit dat het proces daarmee is afgerond?
 8. Indien er sprake is van een geregistreerde geweldsaanwending, kunt u aangeven wat er hierin stond vermeld (o.a. welk geweld is gebruikt) en wat de reden is om dit op deze wijze te melden?
 9. Klopt het dat er 6 taserpijlen zijn afgevuurd op de hond Tommy en dat hij (ook) is getaserd in zijn oog? Vindt u dit proportioneel geweld?
 10. Waarom is het stroomstootwapen tegen een hond gebruikt, terwijl de Ambtsinstructie dit niet toelaat?
 11. Indien dit standpunt niet klopt, waarom is het stroomstootwapen gebruikt tegen een hond die vastgebonden is en daarmee geen gevaar kan zijn bij voldoende afstand?
 12. Is er in de geregistreerde geweldsaanwending dan wel mutatie vermeld welk geweld is toegepast waardoor Tommy zijn hoektand met wortel en al moet missen?
 13. Heeft de hulpofficier van justitie aanleiding gezien om het toegepaste geweld verder te laten onderzoeken?
 14. Bent u bereid om aan de ingeschakelde advocaat kopieën van de rapportages, toetsingen, verantwoordingsformulieren en overige processen-verbaal aangaande deze zaak toe te sturen?
 15. Kunt u aangeven op welke termijn het onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten is afgerond?
 16. Zijn de betreffende agenten in de tussentijd op non-actief gesteld? Zo nee, waarom niet?

 

1) RTL Nieuws 9 juni 2020; https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5147276/hond-tommy-getaserd-en-geschopt-duiven-arrestatieteam-politie


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl