Tweedemonitor / Kamervraag / Steunmaatregelen voor taxichauffeurs en marktkooplieden tijdens de coronacrisisSteunmaatregelen voor taxichauffeurs en marktkooplieden tijdens de coronacrisis

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z05922

2020Z05922

(ingezonden 1 april 2020)

Vragen van de leden Azarkan en Öztürk (beiden DENK) aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat over steunmaatregelen voor taxichauffeurs en marktkooplieden tijdens de coronacrisis

 

 1. Bent u bekend met de berichten ‘Verkeerde code of net tussen wal en schip: noodloket dicht voor deze ondernemers’ 1) en ‘Nog veel onvrede onder kooplieden: ‘We staan niet op de markt, maar moeten wel marktgeld betalen’? 2)
 2. Deelt u de constatering dat de taxibranche als gevolg van de coronacrisis hard is getroffen, met een flink omzetverlies voor taxichauffeurs als gevolg? Zo nee, waarom niet?
 3. Bent u bekend met de zorgen en verontwaardiging onder taxichauffeurs, die toen ze hun zogeheten SBI-code invoerden, erachter kwamen dat ze geen gebruik kunnen maken van de Noodloket-regeling? 3)
 4. Deelt u de mening dat taxichauffeurs vanwege het feit dat de Coronacrisis de taxibranche hard raakt, aanspraak zouden moeten kunnen maken op de Coronasteunmaatregelen? Zo nee, waarom niet?
 5. Bent u bereid om de Noodloket-regeling open te stellen voor taxichauffeurs? Zo nee, waarom niet?
 6. Deelt u de constatering dat marktkooplieden als gevolg van de coronacrisis hard zijn getroffen, met een flink omzetverlies voor marktkooplieden als gevolg? Zo nee, waarom niet?
 7. Bent u bekend met de zorgen en verontwaardiging onder marktkooplieden, die toen ze hun zogeheten SBI-code invoerden, erachter kwamen dat ze geen gebruik kunnen maken van de Noodloket-regeling?
 8. Deelt u de mening dat marktkooplieden vanwege het feit dat de Coronacrisis marktkooplieden hard raakt, aanspraak zouden moeten kunnen maken op de Coronasteunmaatregelen? Zo nee, waarom niet?
 9. Bent u bereid om de Noodloket-regeling open te stellen voor marktkooplieden? Zo nee, waarom niet?
 10. Zijn de technische problemen voor het digitaal aanvragen van de Noodloket-regeling inmiddels opgelost?
 11. Bent u bereid om deze vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden?

 

1) Rtlz.nl, 28 maart 2020, 'Verkeerde code of net tussen wal en schip: noodloket dicht voor deze ondernemers' (https://www.rtlz.nl/business/ondernemen/artikel/5073231/ondernemers-noodloket-regeling-4000-euro-coronavirus-covid19)

2) Ad.nl, 27 maart 2020, 'Nog veel onvrede onder kooplieden: ‘We staan niet op de markt, maar moeten wel marktgeld betalen’' (https://www.ad.nl/rotterdam/nog-veel-onvrede-onder-kooplieden-we-staan-niet-op-de-markt-maar-moeten-wel-marktgeld-betalen~acedfe23/?referrer=https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=2ahUKEwjDpoiXwr_oAhXH16QKHbTFC8UQFjABegQIARAB&url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Frotterdam%2Fnog-veel-onvrede-onder-kooplieden-we-staan-niet-op-de-markt-maar-moeten-wel-marktgeld-betalen~acedfe23%2F&usg=AOvVaw38TKFf8QpNnTX-FP27lfNg)

3) At5.nl, 28 maart 2020, 'Taxichauffeurs willen ook corona-compensatie, mogelijk demonstratie op Malieveld' (https://www.at5.nl/artikelen/200985/taxichauffeurs-willen-ook-corona-compensatie-mogelijk-demonstratie-op-malieveld)


Gerelateerd

Steunmaatregelen voor taxichauffeurs en marktkooplieden tijdens de coronacrisis

De zorgen van marktkooplieden en specifiek de zorgen van marktkooplieden in de non-food sector

Taxichauffeurs die geen verzekering kunnen afsluiten

Marktkooplieden in de non-food sector, die nog steeds niet open mogen

Minimumleeftijd voor taxichauffeurs

Het bericht ‘Verzekeraars gooien deur dicht voor taxichauffeurs’ en het bericht ‘Van Lanschot loost arme en niet beleggende klanten’

Een mogelijke aanval van taxichauffeurs op het hoofdkantoor van Uber

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl