Tweedemonitor / Kamervraag / De website coronaverlies.nlDe website coronaverlies.nl

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z05776

Vragen van de leden Van Dam, Ronnes en Palland (allen CDA) aan de Ministers van Financiën en voor Rechtsbescherming en de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat over de website coronaverlies.nl (ingezonden 30 maart 2020).

Vraag 1

Bent u bekend met de website coronaverlies.nl1 en de diensten die daar door Meldpunt Collectief Onrecht B.V. worden aangeboden?

Vraag 2

Bent u daarnaast bekend met de televisie-uitzending van Radar2, waarin Stichting Meldpunt Collectief Onrecht als misleidend wordt bestempeld om haar pogingen erf- en/of schenkbelasting via de Europese rechter terug te halen, en dat deze diensten tevens worden gepromoot op de website van coronaverlies.nl?

Vraag 3

Kunt u aangeven of de diensten en informatie die worden aangeboden op coronaverlies.nl daadwerkelijk bedoeld zijn om ondernemers te helpen om schade aangericht door de coronacrisis te verminderen, of bent u van mening dat dit niets meer is dan een crimineel die probeert een slaatje uit de coronacrisis te slaan door ondernemers die door de coronacrisis al in zwaar weer verkeren te duperen?

Vraag 4

Deelt u de mening dat coronaverlies.nl wel erg veel gelijkenissen vertoont met bijvoorbeeld Stichting Loterijverlies dan wel Loterijverlies B.V. (bekend van loterijverlies.nl), waarvan Radar eveneens aantoonde dat een deel van het ingelegde geld in de zakken van de oprichter verdween?3


Gerelateerd

De website coronaverlies.nl

De website www.investingindutchhousing.nl

De verkoop van euthanasieproducten via een website

Het verpatsen van sociale huurhuizen aan buitenlandse beleggers

Nog steeds bestaande onduidelijkheid over het testbeleid

De mogelijke contradictie tussen uitspraken van de minister van I&W en een stelling van Corendon over het reisadvies ‘code oranje’

De Rabobank die erkent dat het landbouwsysteem failliet is, maar verandering tegenwerkt

Het bericht ‘Schiphol teruggefloten door rechter’

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl