Tweedemonitor / Kamervraag / De opgelopen vertragingen bij de renovatie van de Wantijbrug en de BotlekbrugDe opgelopen vertragingen bij de renovatie van de Wantijbrug en de Botlekbrug

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z04341

Vragen van het lid RemcoDijkstra (VVD) aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat over de opgelopen vertragingen bij de renovatie van de Wantijbrug en de Botlekbrug (ingezonden 5 maart 2020).

Vraag 1

Bent u bekend met het artikel »Dit is prutswerk van de bovenste plank»?1

Vraag 2

Waarom heeft Rijkswaterstaat ervoor gekozen om de renovatie van zowel de Wantijbrug als de Botlekbrug tegelijk plaats te laten vinden? Welke afwegingen zijn er gemaakt?

Vraag 3

Waarom is er niet voor gekozen om de renovaties aan beide bruggen na elkaar te laten plaatsvinden, zodat de transportsector niet zoveel extra kilometers hoeft te rijden?

Vraag 4

Hoeveel extra brandstofverbruik veroorzaakt de omleiding? Hoeveel minuten extra zijn chauffeurs nu onderweg vanwege de omleiding?

Vraag 5

Waarom is er geen contact opgenomen met de transportbranche voorafgaand aan het besluit beide bruggen te openen? Waarom werd de transportsector na de besluitvorming alleen via een flyer ingelicht? Waarom is ervoor gekozen zwaardere controles uit te voeren op het naleven van de verplichte omleidingen?

Vraag 6

Klopt het dat er door een ingenieursbureau foutieve berekeningen zijn gemaakt, waardoor de werkzaamheden aan de Wantijbrug later van start zijn gegaan? Is het ingenieursbureau ook aansprakelijk voor de opgelopen vertraging?

Vraag 7

Is er een andere route te bedenken voor het vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen?

Vraag 8

Kunnen economisch getroffen bedrijven aanspraak maken op de nadeelcompensatieregeling? Zo ja, aan welke voorwaarden moet hiervoor worden voldaan en zijn zij hiervan op de hoogte? Waar dienen zij zich te melden?

Vraag 9

Bent u van plan in gesprek te gaan met de getroffen ondernemers om dit netjes af te handelen?


Gerelateerd

De opgelopen vertragingen bij de renovatie van de Wantijbrug en de Botlekbrug

Het bericht 'Lange files Rotterdam door storing Spijkenisserbrug'

De doorlooptijden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)

Het bericht 'Fargeul Amelân wurdt definityf net ferkoarte, Wagenborg net bliid' en het bericht 'Bocht in geul naar Ameland blijft om natuur'

Het bericht ‘Alarm Bouwend Nederland: Belgische gatenweg dreigt’

De berichten ‘Spijkenisserbrug weer open na storing’ en ‘Problemen met Spijkenisserbrug en Haringvlietbrug voorbij’

Het bericht ‘MSC Zoe: nog 2 containers en een regeling te gaan’

Het artikel ‘Na ongelukken onnodig lang in de file door procedures’

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl