Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht 'Stoppen met gas zorgt juist voor méér CO2'Het bericht 'Stoppen met gas zorgt juist voor méér CO2'

Keywords:
Zaaknummer: 2020Z02129

Vragen van het lid Kops (PVV) aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat over het bericht «Stoppen met gas zorgt juist voor méér CO2» (ingezonden 5 februari 2020).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «Stoppen met gas zorgt juist voor méér CO2», waarin David Smeulders, hoogleraar energiesystemen, zegt dat stoppen met gas juist leidt tot méér CO2-uitstoot?1 Deelt u de mening dat dit haaks staat op uw klimaatbeleid?

Vraag 2

Hoe beoordeelt u de uitspraak van de heer Smeulders dat stoppen met gas niets oplevert, behalve sympathie voor de Groningers en een hogere energierekening voor huishoudens?

Vraag 3

Deelt u de mening dat het tegenstrijdig is dat hier in Nederland iedereen van het gas af moet, terwijl er vlak over de grens in Duitsland en België borden langs de weg staan met de mededeling «Aardgas komt eraan!» en Duitsers en Belgen zelfs geld toe krijgen als zij overstappen op gas?

Vraag 4

Deelt u de conclusie van de heer Smeulders dat we met onze gasvelden in de Noordzee nog 30 à 40 jaar vooruit kunnen en er noch in het kader van «klimaat» noch in het kader van «schaarste» de urgentie bestaat om van het gas af te gaan?

Vraag 5

Deelt u de conclusie dat bij biomassa netto méér CO2 uit de schoorsteen komt dan bij kolen en gas en dus allesbehalve, zoals u het zelf noemt, «duurzaam» is?

Vraag 6

Deelt u de mening dat uw klimaatbeleid van tegenstrijdigheden aan elkaar hangt? Bent u er dan ook toe bereid om onmiddellijk met deze geldverspillende waanzin te stoppen, het nationale Klimaatakkoord in de houtkachel te gooien én uit het Klimaatakkoord van Parijs te stappen?


Gerelateerd

De flinke groei CO2 Luchtvaart terwijl reductie van de uitstoot van CO2 nodig is

De weeffout in de subsidiëring voor CO2-afvang en -opslag (Carbon Capture Storage)

Het bericht dat de overheid tuinders hielp om het ETS te ontwijken

Het bericht 'Stoppen met gas zorgt juist voor méér CO2'

De kabinetsplannen over het klimaatbeleid

Het artikel 'Overheid hielp tuinders Europese CO2-prijs te ontwijken'

Het bericht dat van voorgestelde CO2-malus mogelijk niets overblijft als de ETS-prijs verder doorstijgt

De manier waarop pensioenfondsen de CO2-voetafdruk van hun beleggingsportefeuille berekenen en hierover intern en extern rapporteren

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl