Tweedemonitor / Kamervraag / Het artikel 'Vliegveld Lelystad onveiliger door komst luchtverkeersleiding'Het artikel 'Vliegveld Lelystad onveiliger door komst luchtverkeersleiding'

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z23949

2019Z23949

(ingezonden 3 december 2019)

Vragen van de leden Kröger (GroenLinks), Paternotte (D66) en Bruins (ChristenUnie) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het artikel 'Vliegveld Lelystad onveiliger door komst luchtverkeersleiding'

1. Bent u bekend met het artikel 'Vliegveld Lelystad onveiliger door komst luchtverkeersleiding'? 1)

2. Klopt het dat er in de lucht twee bijna-ongelukken hebben plaatsgevonden op Lelystad Airport?

3. Kunt u gedetailleerd aangeven wat precies gebeurde bij de twee bijna-botsingen waar in het bericht over wordt gesproken? Zo nee, waarom niet?

4. Hoe verhoudt het voorvallen van twee bijna-botsingen op een kleine luchthaven als Lelystad Airport in slechts drie weken zich tot de veiligheidssituatie op andere Nederlandse luchthavens?

5. Wilt u onderzoeken of de vliegveiligheid is verslechterd sinds de komst van de luchtverkeersleiders?

6. Zijn er naast Lelystad Airport andere gecontroleerde luchthavens in Nederland die enkel General Aviation afhandelen? In hoeverre is het gebruikelijk luchthavens gecontroleerd te maken voor enkel zakelijk verkeer (General Aviation)?

7. Hoe is de veiligheid van de kleine luchtvaart op dit moment geborgd op Lelystad Airport?

8. Wat is het doel van het stationeren van de luchtverkeersleiding op Lelystad Airport voordat de luchthaven geopend is voor groothandelsverkeer?

9. Is Lelystad Airport nu veilig genoeg om groothandelsverkeer te laten plaatsvinden?

10 Wat zijn de gevolgen voor de veiligheid als groothandelsverkeer gaat plaatsvinden op Lelystad Aiport en wat betekend de komst hiervan voor de General Aviation?

1) NOS, 27 november 2019, 'Vliegveld Lelystad onveiliger door komst luchtverkeersleiding' (https://nos.nl/artikel/2312330-vliegveld-lelystad-onveiliger-door-komst-luchtverkeersleiding.html)


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweedemo/domains/tweedemonitor.nl/public_html/kamerstuk.php on line 334
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl