Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht 'KPN loopt voor de troepen uit en bouwt ondanks politieke strijd alvast Huawei-zendmasten in de Randstad'Het bericht 'KPN loopt voor de troepen uit en bouwt ondanks politieke strijd alvast Huawei-zendmasten in de Randstad'

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z23119

2019Z23119

(ingezonden 25 november 2019)

Vragen van de leden Van den Berg (CDA) en Weverling (VVD) aan de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat over het bericht 'KPN loopt voor de troepen uit en bouwt ondanks politieke strijd alvast Huawei-zendmasten in de Randstad'

Vraag 1) Bent u bekend met het bericht 'KPN loopt voor de troepen uit en bouwt ondanks politieke strijd alvast Huawei-zendmasten in de Randstad'? 1)

Vraag 2) Kunt u bevestigen dat KPN momenteel Huawei-antennes installeert voor zijn huidige 4G- en toekomstige 5G-netwerk? Indien ja, om hoeveel antennes gaat het en op welke locaties?

Vraag 3) Zijn KPN en T-Mobile op dit moment de enige telecomaanbieders in Nederland die Huawei-apparatuur in hun telecomnetwerk hebben?

Vraag 4) Is hier volgens u, indachtig de aangenomen motie-Weverling c.s. (Kamerstuk 24095, nr. 471), sprake van een ‘onomkeerbare stap’ in de uitrol van 5G? Indien niet, wanneer zou daar wel sprake van zijn?

Vraag 5) Behoren antennes naar uw mening tot de kritische onderdelen van een telecomnetwerk, met vertaald naar de EU risicoanalyse voor 5G (pag. 16/17) een ‘hoog’ veiligheidsrisico?

Vraag 6) Wat vindt u van het moment dat KPN heeft gekozen om zijn antennes te vervangen, wetende dat de regering momenteel werkt aan een Algemene maatregel van bestuur met daarin de juridische grondslag voor de noodzakelijke aanscherpingen van de eisen aan (de leveranciers van de diensten en producten in de kritische onderdelen van) telecomnetwerken?

Vraag 7) Past deze vervangingsoperatie in uw ogen binnen de ‘gecoördineerde aanpak’ van de integriteit van 5G-netwerken waartoe de aangenomen motie-Van den Berg c.s. (Kamerstuk 21501-33, nr. 747) oproept?

1) Volkskrant, 16 november 2019: 'KPN loopt voor de troepen uit en bouwt ondanks politieke strijd alvast Huawei-zendmasten in de Randstad' (https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kpn-loopt-voor-de-troepen-uit-en-bouwt-ondanks-politieke-strijd-alvast-huawei-zendmasten-in-de-randstad~b1f26ef8/)

Indiener

Joba van den Berg (CDA)

Arne Weverling (VVD)


Gericht

Mona Keijzer (CDA)


descriptionAccess ( 12299 )

Publicatiedatum
25 November 2019Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 347
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl