Tweedemonitor / Kamervraag / 700 miljoen euro voor schaamteloze EU-propaganda700 miljoen euro voor schaamteloze EU-propaganda

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z21688

2019Z21688


Vragen van de leden Maeijer en Van Aalst (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over 700 miljoen euro voor schaamteloze EU-propaganda (ingezonden 11 november 2019)


  

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht 'Nieuwe gratis reis door Europa voor 18-jarigen'? 1)

 

Vraag 2

Deelt u de opvatting van de Europese Commissie dat het een goed idee is om “gratis” treinkaartjes uit te delen tegen zogenaamde misinformatie over Europa en de opkomst van populisme? 2) Zo nee, waarom niet?

 

Vraag 3

Welke andere EU-plannen zijn of worden er ingevoerd tegen zogenaamde misinformatie en populisme? Hoeveel kosten deze plannen?

 

Vraag 4

Deelt u de mening dat een campagne van maar liefst 700 miljoen euro, zoals de Europese Commissie heeft voorgesteld, voor promotie van de EU een wanstaltig bewijs is van schaamteloze verspilling van (Nederlands) belastinggeld? Zo nee, waarom niet?

 

Vraag 5

Bent u bereid om tijdens de onderhandelingen over de nieuwe meerjarenbegroting van de EU te eisen dat kostbaar Nederlands belastinggeld niet wordt ingezet voor dit soort flauwekul, maar terugvloeit naar de Nederlandse staatskas? Zo nee, waarom niet?

 

1) https://www.telegraaf.nl/nieuws/1865419153/nieuwe-gratis-reis-door-europa-voor-18-jarigen?utm_source=whatsapp&utm_medium=referral&utm_campaign=whatsapp

2) http://www.youdiscover.eu/faq


Gerelateerd

700 miljoen euro voor schaamteloze EU-propaganda

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Het rapport van de Europese Rekenkamer ‘Asiel, herplaatsing en terugkeer van migranten’

(partij-) politieke propaganda in en rond het stembureau

De verbijsterende CAF affaire met de kinderopvangtoeslag

Het bericht dat de EU 15.000 Interrailpassen weggeeft

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

Het Revnext-model voor de stimulering van elektrische auto's, de merkwaardige aanbesteding, de uitkomsten van dit model en het feit dat TNO de staatssecretaris weerspreekt

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl