Tweedemonitor / Kamervraag / 700 miljoen euro voor schaamteloze EU-propaganda700 miljoen euro voor schaamteloze EU-propaganda

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z21688

2019Z21688


Vragen van de leden Maeijer en Van Aalst (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over 700 miljoen euro voor schaamteloze EU-propaganda (ingezonden 11 november 2019)


  

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht 'Nieuwe gratis reis door Europa voor 18-jarigen'? 1)

 

Vraag 2

Deelt u de opvatting van de Europese Commissie dat het een goed idee is om “gratis” treinkaartjes uit te delen tegen zogenaamde misinformatie over Europa en de opkomst van populisme? 2) Zo nee, waarom niet?

 

Vraag 3

Welke andere EU-plannen zijn of worden er ingevoerd tegen zogenaamde misinformatie en populisme? Hoeveel kosten deze plannen?

 

Vraag 4

Deelt u de mening dat een campagne van maar liefst 700 miljoen euro, zoals de Europese Commissie heeft voorgesteld, voor promotie van de EU een wanstaltig bewijs is van schaamteloze verspilling van (Nederlands) belastinggeld? Zo nee, waarom niet?

 

Vraag 5

Bent u bereid om tijdens de onderhandelingen over de nieuwe meerjarenbegroting van de EU te eisen dat kostbaar Nederlands belastinggeld niet wordt ingezet voor dit soort flauwekul, maar terugvloeit naar de Nederlandse staatskas? Zo nee, waarom niet?

 

1) https://www.telegraaf.nl/nieuws/1865419153/nieuwe-gratis-reis-door-europa-voor-18-jarigen?utm_source=whatsapp&utm_medium=referral&utm_campaign=whatsapp

2) http://www.youdiscover.eu/faq


Gerelateerd

700 miljoen euro voor schaamteloze EU-propaganda

(partij-) politieke propaganda in en rond het stembureau

Het bericht dat de EU 15.000 Interrailpassen weggeeft

De fiscale behandeling van woningen als beleggingsobject

Het bericht ‘Medewerkers universiteit Groningen sluisden 1,2 miljoen weg’.

Het bericht ‘ZGT hangt aan het infuus bij de bank’

De verbijsterende CAF affaire met de kinderopvangtoeslag

De kosten van stimulering van elektrische auto’s en de totaal onderschatte vooruitgang in batterij technologie

© 2017-2019 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl