Tweedemonitor / Kamervraag / Het SongfestivalHet Songfestival

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z21420

2019Z21420Vragen van het lid Martin Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het Songfestival (ingezonden 7 november 2019)

1. Bent u bekend met de berichten ‘Politiek stemt op 25 november over Songfestival-budget’ 1) en ‘Wie gaat het miljoenen slurpende songfestival van 2020 betalen?’? 2)

2. Bent u bekend met de mogelijkheid om een budgetneutraal draaiboek te hanteren en/of zelfs forse winst te maken op het Songfestival, net zoals Finland deed?

3. Deelt u de analyse dat een slimme organisator miljoenen kan verdienen aan het organiseren van een songfestival en dat als een partij (zoals de NPO) het Songfestival mag organiseren, dit een buitengewoon royale gunst is? Zo nee, hoe ziet u dit in het licht van onder andere het Finlandscenario?

4. Bent u het ermee eens dat er dus helemaal geen extra geld naar de publieke omroep overgemaakt hoeft te worden en dat het omgekeerde meer in de lijn der redelijkheid ligt, namelijk om de publieke omroep een vergoeding van enkele miljoenen te vragen om het Songfestival überhaupt te mogen organiseren? Zo nee, waarom niet?

5. Bent u bereid te onderzoeken of het Songfestival vergund kan worden aan de partij (de publieke omroep of een marktpartij) die hier het hoogste bedrag voor zou willen betalen? Zo nee, waarom niet? Vindt u dan dat de belastingbetaler dit maar moet ophoesten?


1. https://www.mediacourant.nl/2019/11/politiek-stemt-op-25-november-over-songfestival-budget/

2. https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/19/wie-gaat-het-miljoenen-slurpende-songfestival-betalen-a3960755


Indiener

Martin Bosma (PVV)


Gericht

Ingrid van Engelshoven (D66)


Access ( 12016 )

Publicatiedatum
7 November 2019Gerelateerd

Een onkostenvergoeding van vrijwilligers bij het Songfestival

Het Songfestival

Het bericht 'En het Songfestival gaat naar... Rotterdam!'

Een promotiefilm voor het songfestival op Bonaire

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Antwoorden op eerdere vragen inzake het bericht dat Laura H. 400 euro vergoeding ontving voor haar deelname aan het televisieprogramma ‘Mensen met M’ en het bericht ‘Ergernis over omroep om ‘betaald’ interview Laura H’

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl